Hirmagazin.eu
Főoldal » Ijesztő számokat produkált a járvány az elmúlt 24 órában
Életmód hírek

Ijesztő számokat produkált a járvány az elmúlt 24 órában

Rekordmértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világon.

Az Egészségügyi Világszervezet, az ENSZ genfi székhelyű szakosított szervezete szerint 24 óra leforgása alatt 183 020 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, ami a legnagyobb napi növekmény a világjárvány kezdete óta.

Az eddigi legnagyobb növekedés június 18-án volt, akkor 181 232 új fertőzéses esetet regisztráltak.

A fertőzöttek száma szerte a világban már meghaladja a 8,7 milliót, és több mint 461 ezren haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség szövődményeibe.

A WHO szerint a fertőzéses esetek száma Észak- és Dél-Amerikában nőtt az elmúlt napon a legnagyobb mértékben, 116 ezer új esetet regisztráltak.

A brazíliai egészségügyi minisztérium helyi idő szerint vasárnap azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma az országban már meghaladja az 50 ezret.

Az elmúlt 24 órában 641 ember hunyt el, és ezzel a halottak száma már 50 617-re rúg. A fertőzéses esetek száma 17 495-tel nőtt, és ezzel elérte a 1 085 038-at.

A fertőzöttek számában Brazília a második helyen áll az Egyesült Államok után.

A járvány fő gócpontja Sao Paulo állam és annak azonos nevű székhelye, amely csaknem 12 millió lakosával Brazília legnépesebb városa.

A világszervezet főigazgatója már szombaton arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-pandémia egyre gyorsabban terjed a világban. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, úgy fogalmazott, hogy a világ egy új és veszélyes fázishoz érkezett. Sok embernek érthetően elege van abból, hogy otthon kell maradnia. Az államok pedig érthetően újra szeretnék indítani a gazdasági és a társadalmi életet. A szakember hangsúlyozta, hogy

A vírus azonban még mindig gyorsan terjed, még mindig halálos, és a legtöbb ember még mindig fogékony a fertőzésre.

A WHO főigazgatója a lelkére kötötte az embereknek, hogy tartsák be a távolságtartási szabályokat, mossanak rendszeresen kezet, és kövessék a higiéniai óvintézkedéseket.

Nyitókép: MTI/AP/Manu Fernández

infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Igazi biozöldségek multik és átverés nélkül

info

Mesét írt a koronavírusról egy magyar anyuka

Géza

Mitől igazi nő egy nő? Csernus 20 pontja megmondja!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------