Hirmagazin.eu
Főoldal » Ijesztő párhuzam a bécsi és a nizzai támadások között: katolikus templomot vettek célba az iszlamisták
Külföld

Ijesztő párhuzam a bécsi és a nizzai támadások között: katolikus templomot vettek célba az iszlamisták

Egy bécsi katolikus templomba is be akartak törni a radikális iszlamisták, hogy az utcai vérengzés után a nizzaihoz hasonló vérfürdőt rendezzenek a hívők között

– derítette ki az osztrák rendőrség.

A november 2-i bécsi terrortámadás ügyében indult nyomozás eddigi eredményeiről Karl Nehammer osztrák belügyminiszter sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön.

Mintegy 50 mobiltelefont foglaltak le a tíz gyanúsítottól a hatóságok a november elején történt, négy halálos áldozatot követelő bécsi iszlamista terrortámadás kapcsán. Az Iszlám Állammal kapcsolatban álló gyanúsítottaktól lefoglalt telefonok adatainak értékelése folyamatban van, de ez akár két hónapig is eltarthat

– jelentette be Karl Nehammer belügyminiszter csütörtökön, Bécsben.

Ilyen sok mobiltelefont akkor szoktak lefoglalni a hatóságok, ha valamilyen államellenes összeesküvés gyanúja vetődik fel. Ez arra is utal, hogy a gyanúsítottak nem csak „teáztak”, ahogy azt a kihallgatásokon állították

– mutatott rá a Kurier című lap online kiadása.

A belügyminiszer arról is beszámolt, hogy a november 2-i bécsi terrortámadás elkövetői katolikus templomok ellen is támadásokat terveztek.

Az iszlamisták megpróbáltak bejutni a Bécs belvárosában található Ruprechtskirchébe, vélhetően azért, hogy – az október végi nizzai támadáshoz hasonlóan – vérfürdőt rendezzenek,

de a zárt ajtók megakadályozták őket ebben.

 

Karl Nehammer elmondta, hogy az ausztriai templomokat immár fokozottan őrzi a rendőrség Cobra különleges egysége, részben fegyveres katonákkal, részben civil ruhás rendőrökkel.

Az osztrák rendőrség és az alkotmányvédelem nyomozói tíz gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba a támadással kapcsolatban, közülük nyolcan kifogásolták a fogva tartásukat az ügyet első fokon tárgyaló bíróságnál – számolt be a Kronen Zeitung online kiadása.

hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A nagy elitegyetemek felbérelt cégekkel kémkednek a diákok pénzügyei után

Géza

Kísértetet vett fel egy kamera egy benzinkúton – videó

Géza

Vigyázat, sok lehet a csaló! – Vakcinákkal elkövetett csalásokra figyelmeztet az Europol..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!