Hirmagazin.eu
Főoldal » Ijesztő hír a járványról: sokkal több macska lehet koronavírusos, mint azt a kutatók feltételezték
Külföld

Ijesztő hír a járványról: sokkal több macska lehet koronavírusos, mint azt a kutatók feltételezték

Az állatokat több esetben a gazdáik fertőzhették meg koronavírussal.

A koronavírus-járvány epicentrumában, a kínai Vuhanban 102 házimacskát teszteltek a kutatók, és 15 állatról derült ki, hogy elkapta a fertőzést. A vérmintákat a pandémia első csúcspontján, januártól márciusig vették le, és most hozták nyilvánosságra az eredményt – írja a Daily Mail. A kutatókat meglepték a számok, mivel korábban csak néhány esetben találtak fertőzött macskákat, az Egyesült Államokban például a mai napig mindössze 17, Angliában pedig csak egy megerősített esetről tudnak.

A vuhani vizsgálathoz a macskákat menhelyekről, állatkórházakból és olyan háztartásokból hozták, ahol koronavírusos beteg is volt. A kutatók szerint három esetben valószínűsíthető, hogy az állatokat gazdáik fertőzték meg, de általánosságban még mindig nem lehet biztosat tudni arról, hogy az állatokról terjed-e emberre a kór, vagy fordítva.

Kínában egyre jobban terjed a macskáknak készített védőtáska / Fotó: Northfoto Kínában egyre jobban terjed a macskáknak készített védőtáska / Fotó: Northfoto

A vizsgálatot vezető kutató, Mejlin Jin óvatosságra inti az állattartókat, szerinte a fertőzött gazdiknak távol kell maradniuk a házi kedvencektől, és a járvány szempontjából veszélyeztetett állatokra, így a macskákra és a kutyákra vonatkozóan is fokozott higiéniai eljárásokat kell bevezetni. Utóbbi már csak azért is fontos, mert a vuhani vizsgálat kiderítette, hogy a macskák védtelenek az újrafertőzéssel szemben, a vírus bármikor megtámadhatja a már felgyógyult állatokat is.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Matteo Salvini: A baloldallal Olaszország elveszíti nemzeti önállóságát

Géza

Órákig nem tudták megfékezni a futótűz terjedését Brazíliában

Géza

Kizsákmányolt francia gyarmatokról özönlenek az elszegényített tömegek Európába

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------