Image default
Egészség - betegség

Igyál egy kupicával: A jó magyar pálinka egészségügyi hatásai

Számos egészségügyi előnye van.

A népgyógyászat már évszázadokkal ezelőtt úgy tartotta, hogy magas alkoholtartalma miatt a pálinka kiváló a gyomor- és bélrendszeri panaszokra, és serkenti az emésztést is.

A pálinka bizony abszolút magyar találmány, és már dédanyáink, dédapáink is tudták, hogy ha megisszák a napi „féldecijüket”, számos bajra gyógyírt találnak!

A népgyógyászat már évszázadokkal ezelőtt úgy tartotta, hogy magas alkoholtartalma miatt a pálinka kiváló a gyomor- és bélrendszeri panaszokra, ugyanakkor serkenti az emésztést és lebontja a zsírokat is.

Megfázáskor, influenzás tünetek, köhögés, torokfájás esetén is ajánlják a fogyasztását, mondván fertőtleníti és tisztítja a légutakat. Sőt, akár fájdalomcsillapítónak is használhatjuk!

Azt azonban tudni kell, hogy sebek, horzsolások fertőtlenítésére egyáltalán nem alkalmas, helyette inkább használjunk tiszta vizet.

A szakemberek még azt is megjegyzik a pálinkával kapcsolatban, hogy szobahőmérsékleten fogyasztva érhetjük el a legjobb ízhatást. Valamint soha ne éhgyomorra igyuk, ugyanis így rendkívül káros a gyomorra, viszont étkezések után kifejezetten emésztést serkentő.

A legfrissebb kutatások kimutatták, hogy a szexuális vágyat is fokozza.

Persze a pálinka jótékony hatásai akkor érvényesülnek igazán, ha mértékkel fogyasztjuk

vilagfigyelo

Hasonló hírek

Éld át, hogyan olvas egy diszlexiás!

info

Micsoda? Naponta 40 percre megvakulunk, és még csak észre sem vesszük

Mazsi

Célzott tumorterápián dolgoznak magyar kutatók

Edit