Image default
Bulvár

Így vesztette el látását Andrea Bocelli

Angyali hangja és színpadi jelenléte mindenkiből kihozza a libabőrt. A magyarok azóta a szívükbe zárták, hogy Sarah Brightmannel közösen elénekelte a Time To Say Goodbye című dalt, emlékünkbe pedig úgy ivódott be, mint az angyali hangú vak tenor.

Hangja az egekbe halszik, egyike azon embereknek a Földön, aki kiváltságos tehetséggel született. Andrea Bocelli operaénekesről és popsztárról könyveket lehetne írni, élettörténete mesébe illő, néhol szomorú, de legtöbbször csodálatos.

Egy évekkel ezelőtti interjúban Andrea Bocelli elmesélte, hogyan jött a világra. Az orvosok azt javasolták az édesanyjának, hogy végezzen abortuszt, mert egy fogyatékos gyereket hord a szíve alatt.

Az orvosok negatív véleménye ellenére a fiatal anyuka úgy döntött, világra hozza gyerekét.

“Én voltam az a gyerek.” – mondta Andrea Bocelli.

Andrea Bocelli édesanyjával

A híres tenor 1958. szeptember 22-én jött a világra, Pisa-ban, Olaszországban. Bocelli örökletes zöldhályoggal született, ami kihat a látásra. Szülei farmján nőtt fel, szőlőtőkék és olajfák között.

Andrea Bocelli még gyerek volt, amikor teljesen elvesztette látását. 12 évesen egy balesetben beütötte a fejét, látását azóta sem kapta vissza. Épp egy focimeccsen vett részt, amikor egy ütés következtében vérzés alakult ki az agyában, ez pedig látásvesztést okozott nála.

Gyerekként kezdett el énekórákat venni, a zenetanulás mindig is prioritás volt számára. Zongorázni, szaxofonozni és fuvolázni tanult. Ugyanakkor a jogot is elvégezte, igen híres ügyvéd lett Pisa-ban.

1992-ben felénekelte Pavarotti Miserere című dalát. A világhírű tenornak annyira megtetszett Bocelli hangja, hogy be is ajánlotta Zucchero-nál, akivel közös európai turnéra indultak.

Innen egyenes út vezetett a világsikerig, ma a világ egyik legjobb énekesei között tartják számon. Andrea Bocelli eddig 70 millió példányban adta el lemezeit, ezzel az úgynevezett pop-opera legsikeresebb előadójává vált.

Forrás: doily.hu

Hasonló hírek

Brad Pitt, Ronaldo és Növényi: mind megjárták tavaly bíróságot! Oszd meg!

Géza

Friss hírek érkeztek a súlyos beteg magyar sportolóról

Mazsi

Négyéves a tüneményes Sarolta hercegnő – még soha sem látott képekkel ünnepli a palota! Boldog szülinapot kívánunk a kis hercegnőnek!

Géza