Főoldal » Így verte szét a macedón határt újabban több ezer illegális bevándorló – videó!
Külföld

Így verte szét a macedón határt újabban több ezer illegális bevándorló – videó!

Görögországból áramló bevándorlók szombatnapon áttörték a macedón határt, a rendőrség által használt villanógránátok mind hasztalanok voltak.

A Reuters hírügynökség riportere szemtanúja volt annak, hogy a macedóniai rendőrök a görög határ mentén két erős fényt vetettek be villanógránátként. Ezzel az illegális bevándorlókat nem lehetett visszatartani, így több ezer illegális migráns bejutott a posztkommunista jugoszláv utódállamba.

hirmagazin_2015-08-23_131207

Néhány nappal ez előtt még a macedón belügyi szóvivő arról nyilatkozott, hogy Macedónia beengedi a bevándorlókat, de csupán annyit, amennyit képes ellátni, illetve tovább tud szállítani.

Ezt követően a rendőrség bevetette a villanógránátokat és könnygázt, hogy a több ezer fős tömeget feloszlassa!

Ezt követően az érintettek a görögországi Idomeni falu és Gyevgyelija város közé a senki földjére rekedtek. A kormány katonákat is kivezényelt a területre, mert a rendőrök nem bírtak a nagy tömeggel.

Ezek ellenére több száz illegális bevándorló áttört a határon. Több hírügynökség szerint Szerbiába mennek és onnan Magyarországra, ahonnan a többi Európai Unió tagállamaiba szeretnének eljutni.

hirmagazin_2015-08-23_131155

Mint tudjuk rendkívüli állapotot hirdettek Szkopjéban csütörtökön. A macedón rendőrség a macedón-görög határ mentén folyamatosan járőrözik, hogy megpróbálja megakadályozni, hogy az illegális migránsok bejussanak országukba.

A macedón kormányfő Nikola Gruevszki bejelentette a rendkívüli állapotot és felhívta a figyelmet arra, hogy országának nincs több kapacitása, mert nem tudják a naponta 2000 fővel áramló embereket kezelni.

Macedóniában az elmúlt hónapokban csaknem 39 ezer illegális migránst regisztráltak. A menekültek legtöbbje szíriai.

Forrás: alfahir

Hasonló hírek

Még a héten veszélybe kerülhet az Európai Néppárt vezető pozíciója

Géza

Elpusztult a világ legidősebb nőstény keskenyszájú orrszarvúja Tanzániában – 57 éves volt

Géza

Bejelentés: Magyarország határáig jön az Iszlám Állam!

Edit