Hirmagazin.eu
Főoldal » Így védjük a tolvaj elől a mobilt
Technika, kommunikáció

Így védjük a tolvaj elől a mobilt

forrás: BZI/hirado.hu

Lehet eladás előtt biztonsági törlést végezni, de nyilván ez nem segít, ha kitépik a kezünkből a mobilt, vagy csak egyszerűen elfelejtik visszaadni. III. rész.

Megírtuk az előző részekben, hogy miként állítsuk vissza a véletlenül törölt fájlokat, majd azt, hogyan töröljük az egész tartalmat eladás előtt mégis úgy, hogy átlagos képességű vevő és szerviz ne tudja könnyen megkaparintani a mobil adatait, jelszavait és fájljait.

Tolvaj elől azonban igazán csak a titkosítás véd.

Egyszerűbb az élete az iPhone tulajdonosoknak

Az iOS ugyanis már az iPhone 3G és és az iOS 3.0 óta hardveres titkosítást használ, tehát automatikusan kulccsal véd minden adatot. A hardveres titkosítás előnye, hogy mivel dedikált chip végzi, nem fékezi a művelet az okostelefont. A zárolás feloldása nélkül feltört készüléken pedig a rosszindulatú kíváncsiskodó csak egy halom kódolt fájlt fog találni.

Android: kompromisszumra van szükség, ha fontos a biztonság

Sajnos az Android hardveresen nem titkosít, csak a szoftveres titkosítást lehet bekapcsolni a Beállítások/Biztonság/Titkosítás/Telefon titkosítása menüpontban. Ez is megvédi a telefont, a mobilt feltörve szintén csak egy visszafejhetetlen adathalmazt találnak, azonban – szemben az Apple megoldásával – a szoftveres titkosítás visszavesz a telefon sebességéből.

Android-titkositasa-1024x594

Innét kezdve a mobil természetesen csak PIN kóddal oldható fel, ráadásul a titkosítás visszafordíthatatlan: ha egyszer belefogtunk, az adataink titkosítatlan tárolása nem kapcsolható vissza.

 

Hasonló hírek

Élete egyik legkínosabb pillanatában fotózta le a Google utcaképes autója – videó

Géza

Pedofília miatt áll a bál a YouTube-on

Géza

Facebook ellenőrzés: A kiegészítő alkalmazások megfelelnek-e a szigorodó adatvédelmi követelményeknek?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------