Főoldal » Így védjük a tolvaj elől a mobilt
Technika, kommunikáció

Így védjük a tolvaj elől a mobilt

forrás: BZI/hirado.hu

Lehet eladás előtt biztonsági törlést végezni, de nyilván ez nem segít, ha kitépik a kezünkből a mobilt, vagy csak egyszerűen elfelejtik visszaadni. III. rész.

Megírtuk az előző részekben, hogy miként állítsuk vissza a véletlenül törölt fájlokat, majd azt, hogyan töröljük az egész tartalmat eladás előtt mégis úgy, hogy átlagos képességű vevő és szerviz ne tudja könnyen megkaparintani a mobil adatait, jelszavait és fájljait.

Tolvaj elől azonban igazán csak a titkosítás véd.

Egyszerűbb az élete az iPhone tulajdonosoknak

Az iOS ugyanis már az iPhone 3G és és az iOS 3.0 óta hardveres titkosítást használ, tehát automatikusan kulccsal véd minden adatot. A hardveres titkosítás előnye, hogy mivel dedikált chip végzi, nem fékezi a művelet az okostelefont. A zárolás feloldása nélkül feltört készüléken pedig a rosszindulatú kíváncsiskodó csak egy halom kódolt fájlt fog találni.

Android: kompromisszumra van szükség, ha fontos a biztonság

Sajnos az Android hardveresen nem titkosít, csak a szoftveres titkosítást lehet bekapcsolni a Beállítások/Biztonság/Titkosítás/Telefon titkosítása menüpontban. Ez is megvédi a telefont, a mobilt feltörve szintén csak egy visszafejhetetlen adathalmazt találnak, azonban – szemben az Apple megoldásával – a szoftveres titkosítás visszavesz a telefon sebességéből.

Android-titkositasa-1024x594

Innét kezdve a mobil természetesen csak PIN kóddal oldható fel, ráadásul a titkosítás visszafordíthatatlan: ha egyszer belefogtunk, az adataink titkosítatlan tárolása nem kapcsolható vissza.

 

Hasonló hírek

Ezt a Facebook újítást imádni fogod!

Mazsi

Milliméternél vékonyabb tévével állt elő az LG

info

Forradalmi újítás a Facebook kommentekben! Neked már megy?

Mazsi