Image default
Sporthirek

Így úszták át vasárnap a 7 fokos Balatont (A cikk videót tartalmaz)

Fél óra kellett a vállalkozó kedvű úszónak vasárnap a Szántód-rév és Tihany-rév közötti 1100 méteres távhoz.

Megcsináltam! – így kiáltott fel partot érve Zimányi András, aki a hideg jótékony hatására szeretné felhívni a figyelmet akciójával és később jég alatti úszást is tervez.

Kapucnis kabátban ültek a horgászok a parton Tihany-révnél, a járókelők is így sétáltak, amikor az 54 éves, Pest megyei taxisofőr úszva megérkezett a rév melletti horgászkikötőhöz, és kisétált a partra.

Az őt kísérő Rupertről, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajójáról többen mellé ugrottak és segítették levenni róla a biztonságot adó hevedert, amit hosszú kötéllel a hajóhoz rögzítettek – írja beszámolójában a Veszprém megyei hírportál.

Zimányi András fél óra alatt úszta le az 1100 métert Szántód-rév és Tihany-rév között vasárnap. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajója kísérte, a férfira biztonságot adó hevedert tettek, ezt hosszú kötéllel a hajóhoz rögzítettek.

Zimányi, aki partot érve azonnal fekvőtámaszokba kezdett, hogy felmelegítse magát, először nem tudott beszélni, mert a hideg víztől lemerevedtek az arcizmai, később azonban elmondta, hogy egyenletesen tempózott mellúszásban, a táv közepén a hullámokkal küzdött. Eredetileg Tihanyból indult volna, de a szélirány miatt a Szántód-rév mellől kezdte meg az úszást.

Elmondta azt is, hogy 25 méteres jég alatti úszást is tervez, és a felkészülésben volt segítőtársa. A Pest megyei tavakban télen, fokozatosan szoktatta magát a hideg vízhez. Taxisként sokat ül, így a mozgás, a hideg vizes sport különösen jót tesz neki. Meggyőződése, hogy a hideg víz jótékony hatással van az egészségre, jót tesz az idegrendszernek, erre szeretné felhívni a figyelmet Zimányi András a “fagyos” úszásaival.

Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor
infostart

Hasonló hírek

Új csapat, új remények!

Edit

A diákolimpia legsikeresebb iskoláit díjazta a Magyar Diáksport Szövetség

info

Háromezer doppingvizsgálat Kazanyban

info