Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Így történt a tragédia: drámai részletek a tompai rendőrgázolásról, amit a szolnoki kosárcsapat edzője testközelből látott

Tompa — Borzalmas baleset szemtanúja volt a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj férfi kosárlabda-csapatának szerb vezetőedzője, Dragan Alekszics (48): a szakember szombat este szó szerint testközelből nézte végig, ahogy az őt igazoltató két rendőrt elüti egy kisbusz.

Alekszics a PVSK elleni vesztes idegenbeli bajnoki (83-78) után tartott hazafelé Szerbiában élő családjához, amikor a szörnyű eset történt.

„Egy méterről látta a történteket, a baleset után ő ért oda először a rendőrökhöz. Elképesztő sokk, óriási trauma érte. Hazautazott a családjához, még nem tudjuk, meddig lesz távol, nagyon bízom benne, hogy a héten visszatérhet hozzánk. A két rendőrnek pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk” – mondta az M4 Sport kosárlabda-magazinjában Báder Márton (38), a szolnoki klub sportigazgatója.

A baon.hu szerint egy szerb mikrobusz ütötte el a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség két járőrét, miközben ők Alekszics autója mellett álltak. A portálnál úgy tudják, a kisbusz szerb sofőrje valószínűleg elaludt a volán mögött.

A rendőrök több métert repültek, majd az aszfaltra zuhantak: egyiküket életveszélyes állapotban a szegedi klinikára, társát súlyos sérülésekkel a kiskunhalasi kórházba szállították. Az esetről a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tájékoztatást adta.

„2019. március 16-án 22 óra 20 perc körül… egy mellettük elhaladó jármű elsodorta a két rendőrt, akiket a mentők kórházba szállítottak” – közölte a hatóság a Blikk-kel.

Alekszics azonnal a járőrök segítségére sietett. Ő sértetlenül megúszta az esetet, ahogy a rendőrautóban ülő sofőr is. Azóta az életveszélyes állapotban kórházba került járőrről is biztató hírek érkeztek.

„A súlyosabb állapotban lévő kollégám ma délután már evett, megismerte a szüleit, és tudja, mi történt vele. Nagyon bizakodóak vagyunk” – írta hétfőn a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon a sérült rendőrök egyik kollégája, aki az elsők között érkezett meg a baleset helyszínére.

Nem lesz ott a bajnokin

Alekszicset rendkívül megviselte az eset, emiatt a mai, Körmend elleni idegenbeli bajnoki rangadón (M4, 18) nem is lesz ott a csapattal.

Dragan Alekszics a szemtanúja volt a balesetnek – a történtek úgy megviselték, hogy azóta nem is tért vissza a Szolnokhoz / Fotó: MTI Fotó Varga György

Távollétében segítői, Jakab Máté (27) és Szarvas Gábor (38) készítették fel a csapatot, s ők is meccselnek majd.

blikk

Hasonló hírek

Villamos gázolt gyalogost tegnap délután Budapesten

Géza

Halálos balesetek történtek a közutakon

Géza

Eltűnt szombaton egy 12 éves fiú Gyomaendrődön

Géza