Image default
Belföldi hírek

Így tölti napját Budapesten Vlagyimir Putyin

Hétfőn délelőtt Budapestre érkezik Vlagyimir Putyin. Most elsősorban a dzsúdó szeretete, a világbajnokság vonzza ide, de találkozik Orbán Viktor kormányfővel, és munkamegbeszélésen is részt vesz. Megtiszteltetés Magyarország számára, hogy a világ egyik legbefolyásosabb vezetője szívesen és gyakran jön hozzánk.

Ma is tatamira lép

64 évesen, a világ egyik legbefolyásosabb politikai vezetőjeként is tatamira lép és négykézláb harcol, ha módja van rá. Egyes források szerint 11 évesen kezdett cselgáncsozni a szülővárosában, Szentpéterváron, és azóta is – ahogyan ő maga fogalmaz – a dzsúdócsalád tagjának tekinti magát.

Nem véletlen tehát, hogy az orosz államfő a Nemzetközi Dzsúdó Szövetség és az Európai Dzsúdó Unió tiszteletbeli elnöke, és ő nyitja meg a Budapesten rendezett dzsúdó világbajnokságot. 2010-ben a Bécsben megrendezett dzsúdó Európa-bajnokságon is tiszteletét tette. Akkor a magyar csapat az összesített éremtáblázat első helyén zárt, minden idők legsikeresebb eredményével.

Nem kizárt, hogy Putyin most is láthat magyar sikereket. Az orosz elnök külön gépe hétfőn délelőtt landol a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan a rendelkezésre álló információk szerint az elnöki konvoj egyből a sportarénához hajt majd. A budapesti rendőrség ezzel kapcsolatban közölte, hogy hétfőn 11 és 20 óra között a Liszt Ferenc repülőtér és a sportaréna között szakaszos lezárásokra kell számítani, és megállási tilalom lesz érvényben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta:

Az orosz elnöknek a biztonsági szolgálata által szükségesnek minősített védelmi szintet biztosítja a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Várhatóan a sportesemény megnyitóját követően Vlagyimir Putyin munkamegbeszélést folytat Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Az orosz küldöttséggel hazánkba érkezik az orosz egészségügyi miniszter is, így plenáris munkamegbeszélést is tartanak az orosz és a magyar kormány miniszterei részvételével – tudatta Szíjjártó Péter. Az orosz államfő még hétfőn a késő délutáni, kora esti órákban elhagyja Magyarországot.

Mesterlövészek is őrzik

Meglehetősen nagy elismerés Magyarország számára, hogy a világ egyik nagyhatalmának a vezetője ilyen sűrűn látogat hozzánk. Putyin legutóbb február elején járt nálunk, akkor a hazánk gázellátását 2021-ig biztosító szerződésekről egyeztek meg Orbán Viktorral. Tárgyaltak a paksi atomerőmű bővítéséről és a Mol leányvállalat oroszországi olajkitermelésének a növeléséről is, és szó esett az ukrán helyzetről.Az akkori biztonsági előkészületek jól mutatták, milyen komoly védelem jár az orosz elnöknek. Vlagyimir Putyint a magyar hatóságok és titkosszolgálat mellett az orosz szolgálatok és saját testőrsége is védte. A konvoj útvonalán található csatornákat átvizsgálták a tűzszerészek, a csatorna fedlapokat lehegesztették. Több háztetőn is mesterlövészek álltak készenlétben.

Így tölti napját Budapesten Vlagyimir Putyin
Behegesztik a csatornák fedlapjait is.
Fotó: Korponai Tamás

A repülőtérről vezető gyorsforgalmi utat nem használhatta a konvoj, mivel onnan veszély esetén nincsen menekülési útvonal. Várhatóan most is hasonló védelemben lesz része az orosz elnöknek.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Folyamatosan támadják Magyarország fölött a repülőket + VIDEÓ

Edit

Utoljára lehet nyelvvizsgával diplomát menteni

info

A szombati tüntetések margóira..

Géza