Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Így tisztítsd meg pár mozdulattal a laptopod képernyőjét és billentyűzetét a piszoktól

A poros, koszos számítógép, laptop nem csak esztétikailag tud zavaró lenni, hanem a porra allergiások életét is megkeserítheti, a fertőzésveszélyről nem is beszélve, hiszen a porral együtt több mikroba, kórokozó is bekerülhet a szervezetbe.

Most következzen pár hasznos tisztítás tipp!

A képernyő tisztítás

Itt elsődleges szempont, hogy megakadályozd, hogy összekarcolódjon a monitor, ezért a por eltávolítására mikroszálas törlőkendőt használj, utána még befújhatod a szaküzletből vásárolt speciális spray-el. Alkoholos oldószert ne használj, mert károsodhat a képernyő védőrétege.

A billentyűzet megtisztítása

Ecetet és vizet keverj össze egyenlő arányba, nedvesíts be egy törlőkendőt, majd óvatosan töröld végig a szerkezetet. Ne használj semmi olyan szert, amely alkoholt, vagy ammóniát tartalmaz, mert az feloldhatja a feliratokat.

A karcolások eltávolítása

Kevés fogkrémmel kend be a karcolásokat, hagyd megszáradni, majd egy nedves törlővel töröld le.

A billentyűzet közötti rések tisztítása

Hajszárító segítségével fújj hideg levegőt a billentyűk közötti résekbe, hogy a por és egyéb szennyeződések kikerüljenek. Használhatsz egy tapadó cetlit is, a ragadós részt bedugva a rések közé, amelyre ráragadnak a piszkok, koszok.

A hűtőberendezés, a belső részek portalanítása

Porszívó segítségével óvatosan szívd fel az asztali számítógép dobozában összegyűlő port, majd nedves ronggyal töröld végig a felületeket, a hűtő ventilátort, de előbbi áramtalanítsd a gépet.

Az egér tisztítása

Egyenlő arányba keverj össze vizet és ecetet, majd itass át egy mikrószálas törlőkendőt, és azzal fertőtlenítsd az egeret.

Forrás

Hasonló hírek

8 zöldség, amit elég egyszer megvenni, utána folyamatosan termelik nekünk a zöldséget! – VIDEÓ

Mazsi

Vízen úszó luxusház

info

Eszméletlen, mit művel a szódabikarbóna a káposztával!

Mazsi