Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Így tisztítsd meg pár mozdulattal a laptopod képernyőjét és billentyűzetét a piszoktól

A poros, koszos számítógép, laptop nem csak esztétikailag tud zavaró lenni, hanem a porra allergiások életét is megkeserítheti, a fertőzésveszélyről nem is beszélve, hiszen a porral együtt több mikroba, kórokozó is bekerülhet a szervezetbe.

Most következzen pár hasznos tisztítás tipp!

A képernyő tisztítás

Itt elsődleges szempont, hogy megakadályozd, hogy összekarcolódjon a monitor, ezért a por eltávolítására mikroszálas törlőkendőt használj, utána még befújhatod a szaküzletből vásárolt speciális spray-el. Alkoholos oldószert ne használj, mert károsodhat a képernyő védőrétege.

A billentyűzet megtisztítása

Ecetet és vizet keverj össze egyenlő arányba, nedvesíts be egy törlőkendőt, majd óvatosan töröld végig a szerkezetet. Ne használj semmi olyan szert, amely alkoholt, vagy ammóniát tartalmaz, mert az feloldhatja a feliratokat.

A karcolások eltávolítása

Kevés fogkrémmel kend be a karcolásokat, hagyd megszáradni, majd egy nedves törlővel töröld le.

A billentyűzet közötti rések tisztítása

Hajszárító segítségével fújj hideg levegőt a billentyűk közötti résekbe, hogy a por és egyéb szennyeződések kikerüljenek. Használhatsz egy tapadó cetlit is, a ragadós részt bedugva a rések közé, amelyre ráragadnak a piszkok, koszok.

A hűtőberendezés, a belső részek portalanítása

Porszívó segítségével óvatosan szívd fel az asztali számítógép dobozában összegyűlő port, majd nedves ronggyal töröld végig a felületeket, a hűtő ventilátort, de előbbi áramtalanítsd a gépet.

Az egér tisztítása

Egyenlő arányba keverj össze vizet és ecetet, majd itass át egy mikrószálas törlőkendőt, és azzal fertőtlenítsd az egeret.

Forrás

Hasonló hírek

Ezzel az egyszerű trükkel ontja majd az epret a kiskerted!

Mazsi

Amikor a praktikusság és a kreativitás találkozik

info

Minden cserepes virág földjébe szúrj egy gyufaszálat! Hogy miért? Ha kipróbálod leesik az állad!

Mazsi