Image default
Életmód hírek

Így teszi tönkre az arcunk a cukor, a glutén, a tej és a bor!

Az arcbőrünk sok mindent elárul az egészségi állapotunkról, illetve arról is, hogy mit eszünk, mit iszunk. Vannak élelmiszerek, italok, amelyek nem tesznek jót a szervezetünknek, testünk nem örül annak, hogy azokat fogyasztjuk, és a bőrön keresztül üzen, ha például nem tolerálja a gluténtartalmú készítményeket, ha túl sok alkohollal kénytelen a máj megbirkózni, vagy netán ha a tejben lévő laktózra vagyunk érzékenyek.

Nigma Taib egy olyan orvos, aki grafikonok segítségével bizonyította be, hogy milyen következmények mutatkozhatnak meg az arcbőrön azon termékek fogyasztásakor, amelyeket a szervezet egyszerűen nem képes tolerálni. Íme, ezek közül négy alapélelmiszer.

Bor

Tipikus jelzés azoknál, akik nem bírják az alkoholt, vagy épp ellenkezőleg, túl sokat fogyasztanak belőle, hogy a szemöldökök közötti terület eléggé ráncossá válik, a pórusok kitágulnak az egész arcbőrön, amely szinte teljesen ki van száradva és vöröses.

Glutén

A gluténérzékenyeknél a bőr könnyedén felduzzad és kipirosodik, akár pigment foltok és pattanások is keletkezhetnek. Kutatások szerint a bolygó lakosságának 15 százaléka érzékeny a gluténre.

Tej

A tejre érzékenyeknek leggyakrabban a szemhéjuk szokott megduzzadni, és rendszerint sötét karikák is kialakulnak a szemek körül. A pattanások sem ritkák az arcbőrön, ami szintén laktózintolleranciára utal.

Cukor

A cukorra érzékenyeknek gyakran ráncos a homlokuk, az itt található bőr bordázottá válik, a szemek alatti terület feldagad, a homlokokon gyöngyöző izzadságcseppek jelennek meg. A cukorban olyan molekulák vannak, amelyek lekötik a kollagént, így a bőrünk könnyebben elveszíti rugalmasságát, és ezáltal hamarabb kialakulnak a gyűrődések, ráncok.

Forrás: filantropikum.com

Hasonló hírek

Bálint gazda 99 éves lett szombaton: boldog férj és büszke családfő.. (A cikk videót tartalmaz) Isten éltesse Önt! Hirmagazin.eu

Géza

Mi a baj azzal, ha igazunk van?

Edit

Brutális hóviharról számolt be a Déli-sarkra elsőként eljutott magyar! Gratulálunk a kiváló emberi teljesítmányhez! Oszd meg!

Géza