Hirmagazin.eu
Főoldal » Így teheti tönkre Cristiano Ronaldot a szexbotrány! Oszd meg!
Külföld

Így teheti tönkre Cristiano Ronaldot a szexbotrány! Oszd meg!

A (virtuális) világ a lábai előtt hever: 151 millió követője van az Instagramon, megszámlálhatatlan a való életben. Cristiano Ronaldo karrierje senki máséhoz sem hasonlítható, most mégis úgy tűnik, meginoghat az öt Aranylabdán álló trónja.

Tíz évvel ezelőtti – egyelőre csak állítólagosnak mondható – szexuális erőszakoskodása ugyanis – habár egyelőre csak nyomozati szakaszban van az ügy – könnyen lehet, hogy csúnyán beárnyékolhatja pályafutása ragyogását.

Miközben a külvilág egy gyermekeit imádó példás családapát lát, addig egyes pletykák szerint Cristiano Ronaldo maga az ördög. A világhírű focista évekkel ezelőtti állítólagos szexbotránya a mai napig kíséri és kísérti a Juventus portugál támadóját. Egy amerikai nő, Kathryn Mayorga tavaly ősszel azzal vádolta meg a játékost, hogy 2009-ben análisan megerőszakolta egy Las Vegas-i hotel fürdőszobájában. A nő a történtek után a rendőrséghez fordult, egy kórházban rögzítették is az erőszak nyomait egy speciális vizsgálattal.Mégsem nevezte meg támadóját, mert Ronaldo állítólag 104 millió forintnyi dollárt fizetett a hallgatásáért.Mayorga most azt állítja, csak félelemből ment bele annak idején az üzletbe, de azóta is mentális problémákkal küzd, nem tudja feldolgozni a történteket, és elégtételt követel. Hogy eltökéltségét bizonyítsa, be is perelte a portugált, így a rendőrség nyomozni kezdett.

Videó bizonyítja, hogy Ronaldo egy éjszakai bárban táncolt az őt erőszakkal vádoló nővel, Kathryn MayorgávalFORRÁS: YOUTUBE.COM

A legfrissebb fejleményt Ronaldo egyik volt barátnője, Jasmine Lennard szolgáltatta – közvetve – az esettel kapcsolatban. A modellként és színésznőként is tevékenykedő hölgy Twitter-oldalán írt nemrég arról, hogy az ötszörös aranylabdás játékos pszichopata, és korábban halálosan megfenyegette, nem is akárhogyan.Állítása szerint CR7 azt mondta neki, hogy elraboltatja, megöleti, feldaraboltatja, és egy zsákban a folyóba dobatja a testét, ha mással találkozni mer, vagy elhagyja a házat.Azt írja, bizonyítéka is van rá, hogy Cristiano Ronaldo egy pszichopata, mindezt pedig azért hozza nyilvánosságra, mert segíteni akar a Ronaldót nemi erőszakkal vádoló Kathryn Mayorgának.

A szexi modell szerint C. Ronaldo pszichopata, aki fel akarta darabolniFORRÁS: NEWSBEEZER.COM

Más támogatója is akadt már az amerikai hölgynek, ügyvédje legalábbis felvette a kapcsolatot több olyan nővel is, akik mind azt állítják, ők is a világsztár sportoló áldozatai. Egyikük 2005-ben állt a nyilvánosság és a hatóságok elé azzal, hogy az akkor húszéves Ronaldo egy londoni hotelben erőszakoskodott vele, de az ügyet később bizonyítékok hiányában ejtették. Rajta kívül azonban van még három másik állítólagos áldozat, az ő történetüket még ellenőrzi Kathryn Mayorga ügyvédje.

Kívülről tökéletesnek tűnik a családapa-arculat:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

❤️❤️❤️❤️❤️

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés, 

Cristiano Ronaldo egy tavaly őszi élő Instagram-bejelentkezésben azt mondta, vannak, akik a nevét felhasználva akarnak maguknak nyilvánosságot, ez pedig a munkája velejárója. A konkrét esettel kapcsolatbanelismerte, hogy a szexuális aktus valóban megtörtént a hölggyel, de azt mindketten akarták.Hogy mi az igazság, azt tényleg csak az érintettek tudják, az eddig ismert részletek alapján pedig ugyanakkora valószínűséggel feltételezhető, hogy valóban megtörtént az erőszak, mint az, hogy az érintett nő csupán nyerészkedni akart és akar a történettel.

EGY KARRIER LEHET AZ ÁRA EGY FORRÓ ÉJSZAKÁNAK?

Ronaldo válogatottbeli karrierjére – ha csak átmenetileg is, de – biztosan hatással van a botrány. 2018 októberében állítólag saját maga kérte, hogy ne válogassák be a keretbe a Nemzetek Ligája-meccsekre, de már korábban, a szeptemberi találkozókon sem erősítette Portugáliát. A hírek szerint Fernando Santos szövetségi kapitány a pletykáktól függetlenül továbbra is számít a Juventus támadójára.

A Juventus csak a focival foglalkozik – egyelőreFORRÁS: AFP/MARCO BERTORELLO

Klubjánál azonban nem foglalkoznak az üggyel – legalábbis kifelé ezt mutatják. A torinóiak edzője, Massimiliano Allegri idén januárban a botránnyal kapcsolatban kijelentette, őt csakis a szakmai feladatok érdeklik.Ez magánügy, én csak a futballra gondolok, tényleg nem szeretnék privát dolgokról beszélni.Ronaldo jól edzett, pihenni is tudott, játszani fog a Bologna elleni Olasz Kupa-meccsen.”

A jelek szerint a szurkolók egyáltalán nem ábrándultak ki Ronaldóból: a világ talán már legismertebb focistája több mint 151 millió követőnél jár az Instagramon, vagyis nem úgy tűnik, hogy elfordultak volna tőle rajongói. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) női sportbizottságának tagja, Kosaras Renáta el is magyarázta az Origónak, miért lehet mindez.

Egy botlás, és vége mindennek?FORRÁS: AFP/TIZIANA FABI

„Az úgymond skalpvadászok, a trendi életet élő sportoló celebek jó része – főleg, ha a pályán sikeresek – egy ilyen fajta szexbotrányt kisebb-nagyobb cikkek sorával túlélnek,és a rajongóbázisuk is megbocsátó lesz velük szemben. De amint a társadalom erkölcseivel, moráljával szemben és akár törvényileg is büntethető módon követnek el szexuális tevékenységet, abban a pillanatban semmilyen sportteljesítmény nem tud olyan erős lenni, hogy megtartsa a sportoló imázsát, rajongói bázisát, és főleg a szponzortámogatását.” A szakértő szerint ugyanakkor az is fontos, hogy egy adott ügyben a sportoló tettes vagy áldozat, hiszen utóbbi esetben természetesen teljesen más a közvélemény hozzáállása. „Ilyenkor másfajta érzelemvilággal közelítik meg az eseteket, sőt,a szponzorok is kiállhatnak a sportoló mellett, akár kampány is indulhat a hasonló esetek megelőzése érdekében”– teszi hozzá Kosaras Renáta.

Volt, aki az életével fizetett

Volt, akinek a szponzorációs szerződése, volt, akinek a házassága, másnak az élete ment rá arra, hogy nem tudta féken tartani vágyait, de olyan is volt, aki tisztázni tudta magát. Franck Ribéry és Karim Benzema 2010-ben keveredett botrányba, amikor egy prostituált azt állította, hogy két évvel korábban – mikor a lány még csak 16 éves volt – a francia válogatott több tagja is fizetett neki szolgáltatásaiért. Elismerte, hogy a játékosok nem tudták, hogy fiatalkorú, ezt később a bíróság is bizonyítottnak találta, így nem vádolták meg őket szexuális zaklatással. Volt viszont, aki az életével fizetett egy tisztázatlan kalandért. A 24 éves brazil Daniel Correa Freitast tavaly megölték, levágták a nemi szervét és majdnem a fejét is. Egy helyi üzletember elismerte, hogy ő ölette meg a Sao Paulo játékosát, mert meg akarta erőszakolni a feleségét.

Ronaldo esetében a szponzorok még nem tettek semmit, de már jelezték, hogy rendkívül aggasztónak találják a híreket. Ha pedig lépni fognak, az igencsak érzékenyen érintheti a világsztárt. Legnagyobb partnerei között van a világ egyik legnagyobb sportszergyártója, az amerikai Nike, valamint a számítógépes játékokat gyártó kanadai EA Sports. Amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban elkövette az erőszakot, támogatói minden bizonnyal azonnal szerződést bontanak a portugállal, aki így egymilliárd dollártól búcsúzhat. Cserpes Fábián, a Sport Agency alapító igazgatója nagy esélyt lát arra, hogy ilyen ára lehet az ügynek.A szponzorok döntéshozóinak komoly a felelősségük azzal kapcsolatban, hogy hogyan reagálnak egy-egy ilyen esetben.Példamutatónak kell lenniük, nem engedhetik meg maguknak, hogy bizonyos viselkedésmintákkal azonosuljanak. Előfordulhat, hogy egyszerűen megszűnik egy addig hatásos szponzorációs együttműködés, hiszen egy márkát és egy személyiséget társítunk, és ha egyik oldalon ebben törés van, akkor ez megbillen. Ugyanez vonatkozik a klubra is, de elmondható, hogya klubtulajdonosok hamarabb szemet hunynak az ilyen esetek fölött, mert számukra az eredmény a legfontosabb.Látni viszont pozitív példát is: nemrég a Bayern Münchennél határolódtak el egyik játékosuk nyilatkozatától, és pénzbüntetéssel sújtották, de hosszabb távon komolyabb következményre lenne szükség. Erre itthon volt jó példa, mikor

nemrég az egyik klubnál átmenetileg kikerült a keretből a nem megfelelően viselkedő játékos.Természetesen itt most komolyabb »botlásokról« van szó, de biztosak lehetünk benne, hogy Ronaldo nem egyedül, hanem tanácsadók segítségével reagál és nyilatkozik az ügyben.”

Ronaldo, a világ egyik legdrágább brandjeFORRÁS: AFP/FABIO FERRARI

Egyetért ezzel Kosaras Renáta is, aki viszont arra is felhívta a figyelmet: előfordulhat, hogy egy sztársportoló azért áll bele valamilyen szexuális ügybe, hogy azzal valami más – konkrétan doppingvétség – alól mentse fel magát. (Az amerikai sprinter, Dennis Mitchell 1998-ban azzal magyarázta a szervezetében talált túl sok tesztoszteront,  hogy a mintavétel előtti éjszakán legalább négyszer szexelt a feleségével. Egy másik futó, a szintén amerikai, olimpiai bajnok Lashawn Merritt 2010-ben egy pénisznövelő gyógyszerrel próbálta kimagyarázni a pozitív doppingtesztet – a szerk.) „Valószínűleg azért tettek ilyet, mert azt hitték,azt tanácsolhatták nekik, hogy a szexualitással, mint nagyon is emberi dologgal, elnézőbbek lesznek a rajongók és a szponzorok.De ez nem így van. Az embereknek a sportról, a versenyszellemről a »tiszta sportoló, tiszta sport« mítosza jut eszükbe, és ragaszkodnak is ehhez.

A sportoló egyfajta példakép, a teljesítményével építi a saját brandjét, amit viszont óriási mértékben befolyásolnak a pályán kívüli cselekedetei.Ha elromlik a megítélése, nagyon nehéz lesz újra felépítenie magát, rossz esetben akár évekre is szüksége lehet, hogy újra ott legyen, ahol előtte volt.”

Diego Maradona már csak nyomokban tartalmaz Diego MaradonátFORRÁS: AFP/RASHIDE FRIAS

Vagy talán soha nem is jut oda vissza. Mint Diego Maradona, aki a feltehetően különböző tudatmódosító szerek hatása alatti megnyilvánulásaival saját maga rombolja le azt a bálványt, amit évtizedek alatt felépített.Tökéletes példa arra, hogy mivé lehet egy sportoló, ha nem tud ellenállni a kísértésnek.Amilyen sebességgel robog felfelé a siker útján, olyan gyorsan vissza is zuhanhat. Ronaldo esetében elképzelhető végkifejletnek tartom, hogy – amennyiben valóban megtörtént az erőszak – egy idő után a nyilvánosság elé áll, beismeri és megbánja a történteket, majd következetes és hosszan tartó jótékonykodásba kezd, hogy árnyalja saját maga eltorzított képét” – zárta Cserpes Fábián.

Történjen akárhogy is, a Hirmagazin.eu minden fejleményről beszámol.

Forrás: Origo

Hasonló hírek

Megdöbbentő közöny! Radikális muszlimok, azaz terroristák járkálnak nyugodtan Párizsban, és ölnek nap mint nap!

Géza

Vízágyúval oszlatták a hamburgi tüntetőket, többen megsérültek

Edit

Legyőzheti-e Sanders Trumpot?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------