Image default
Technika, kommunikáció

Így tárolja a Facebook akár évekre visszamenőleg is a telefonhívásaid és az sms-eid!

Ha androidos telefonod van, akkor ez könnyen lehet, hogy veled is megtörtént, mivel engedélyezted egy androidos alkalmazásnak, hogy hozzáférjen olyan adatokhoz, amelyek alapján a telefonhívásaid és az sms-eid mind elérhetőek lettek.

A Facebook androidos alkalmazása felajánlja a lehetőséget a felhasználóinak, hogy válasszanak, engedélyezik-e, hogy hozzáférjenek a névjegyeikhez, annak érdekében, hogy így könnyebben elérhessék ismerőseiket.

Emiatt akár évekre visszamenőleg is adatokat gyűjthet össze az app a lefolytatott telefonhívásokról és az sms-ekről is.

Ez az információ úgy került napvilágra, hogy egy fejlesztő fiatalember, nevezetesen Dylan McKay letöltötte a Facebook által összegyűjtött és tárolt adatait, amelyben jól látszanak a következők: a híváskezdeményezés típusa (bejövő/kimenő), A hívás időpontja (percre pontosan), a hívás időtartama, a személy neve, akivel a beszélgetés folyt.

A Facebook elmondása szerint ezzel semmilyen szabályt nem sértenek meg, hiszen csak abban az esetben gyűjtik össze ezeket az adatokat, ha a felhasználó engedélyezte a hozzáférést.

Elmondták továbbá azt is, hogy számukra csak a meta-információ (azaz az adatok adatai, a relációk és szerkezeti struktúra) érdekli őket. Mindazonáltal ezeket az adatokat nem adják tovább harmadik félnek.

Természetesen nem kötelező engedélyezni és a hozzáférést vissza is lehet vonni, ezt a lehetőséget ki lehet kapcsolni.

Az említett probléma csak az Androiddal rendelkezőket érinti, ugyanis az iOS rendszer nem ad hozzáférést ezekhez az adatokhoz.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

3D-s hologrammal helyettesítik az állatokat ebben a cirkuszban – videó

Géza

Az újfajta Wifi rendszer még akkor is követ, ha nincs nálad a mobilod – videó

info

Ez jól jöhet minden Facebook-felhasználónak

Edit