Hirmagazin.eu
Főoldal » Így tárolja a Facebook akár évekre visszamenőleg is a telefonhívásaid és az sms-eid!
Technika, kommunikáció

Így tárolja a Facebook akár évekre visszamenőleg is a telefonhívásaid és az sms-eid!

Ha androidos telefonod van, akkor ez könnyen lehet, hogy veled is megtörtént, mivel engedélyezted egy androidos alkalmazásnak, hogy hozzáférjen olyan adatokhoz, amelyek alapján a telefonhívásaid és az sms-eid mind elérhetőek lettek.

A Facebook androidos alkalmazása felajánlja a lehetőséget a felhasználóinak, hogy válasszanak, engedélyezik-e, hogy hozzáférjenek a névjegyeikhez, annak érdekében, hogy így könnyebben elérhessék ismerőseiket.

Emiatt akár évekre visszamenőleg is adatokat gyűjthet össze az app a lefolytatott telefonhívásokról és az sms-ekről is.

Ez az információ úgy került napvilágra, hogy egy fejlesztő fiatalember, nevezetesen Dylan McKay letöltötte a Facebook által összegyűjtött és tárolt adatait, amelyben jól látszanak a következők: a híváskezdeményezés típusa (bejövő/kimenő), A hívás időpontja (percre pontosan), a hívás időtartama, a személy neve, akivel a beszélgetés folyt.

A Facebook elmondása szerint ezzel semmilyen szabályt nem sértenek meg, hiszen csak abban az esetben gyűjtik össze ezeket az adatokat, ha a felhasználó engedélyezte a hozzáférést.

Elmondták továbbá azt is, hogy számukra csak a meta-információ (azaz az adatok adatai, a relációk és szerkezeti struktúra) érdekli őket. Mindazonáltal ezeket az adatokat nem adják tovább harmadik félnek.

Természetesen nem kötelező engedélyezni és a hozzáférést vissza is lehet vonni, ezt a lehetőséget ki lehet kapcsolni.

Az említett probléma csak az Androiddal rendelkezőket érinti, ugyanis az iOS rendszer nem ad hozzáférést ezekhez az adatokhoz.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Magyarországon tesztelik a Facebook legújabb technológiáját

Géza

Pánik a Facebookon

Edit

Ingyen bővítheti a mobildíjcsomagot ezzel az alkalmazással

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------