Hirmagazin.eu
Főoldal » Így szállítanak Hanoi motoros futárjai – képek
Külföld

Így szállítanak Hanoi motoros futárjai – képek

Vietnamban a motorkerékpárok és a robogók az áruszállítás legnépszerűbb formái, főleg a zsúfolt nagyvárosokban, mint Hanoi.

Az áruszállítók a városnegyedeket összekötő szűk utcákat és keskeny sikátorokat használják a közlekedésre, hogy elkerüljék a forgalmas főbb útvonalakat.

A Hanoi motorosok mindent elvisznek a célállomásra, a négytagú családtól kezdve a veszélyes magasságokig feltornyozott tojásos dobozokig. Az utcai árusok és a futárok alaposan kihasználják motorkerékpárjaikat.

szokatlan szállítmányok elbűvölték Jon Enoch szabadúszó londoni fotóst. „A hatalmas tojáshalmok, a tornyosuló jégzsákok, a virághegyek annyira lenyűgöző látványt nyújtottak, hogy elkezdtem megkérdezni az embereket, hogy lefotózhatom-e őket”- mondja.

„A motorozás egy külön életforma Délkelet-Ázsiában, ők a városok igáslovai, hatalmas, és szokatlan áruk sorát szállítják.”- mondja. „Mikor 15 évvel ezelőtt először jártam Délkelet-Ázsiában, a motorbiciklik és a mopedek nagy száma megdöbbentett.

Alapvetően ez a soha véget nem érő utcai forgalom túlterheli az érzékszerveket – csoda, ha egyáltalán át tudsz kelni az út túloldalára. Lenyűgöztek a sofőrök és az áruszállítók.”

A The Guardian cikke szerint 5 millió kétkerekű jut Hanoiban 7,6 millió lakosra.

Ez gyakorlatilag 1 darab járművet jelent minden lakosnak, figyelembe véve, hogy a lakosság negyede még túl fiatal a vezetéshez.

Hanoi forgalma annyira túlzsúfolt, hogy 2017-ben a kormány bejelentette, hogy 2030-ra be fogják tiltani a motorkerékpárokat és a robogókat, hogy csökkentsék a zsúfoltságot és a levegőszennyezést.

Fotók: Jon Enoch

erdekesvilag, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Most kaptuk a hírt: BT-ülést tart Szíriáról az ENSZ

Géza

A menekülthelyzet elbizonytalanítja az Alsó-Ausztriában élőket – felmérés

info

Egyre több holttestet emelnek ki a romok közül

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------