Hirmagazin.eu
Főoldal » Így szabadítják ki a magyar hajóst a kalózok fogságából
Külföld

Így szabadítják ki a magyar hajóst a kalózok fogságából

Elraboltak egy magyar férfit a kalózok Nigéria partjainál. Feltehetően az ő és a vele együtt elrabolt öt társa elengedéséért is váltságdíjat követelnek az emberrablók. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte: a tárca a Terrorelhárítási központtal együtt mindent megtesz honfitársunk kiszabadításáért.

A Demeter nevű hajó Egyenlítői-Guinea fővárosából, Malabóból a libériai főváros, Monrovia felé tartott, amikor Nigéria partjainál a legénység hat tagját:

egy magyar, egy ukrán és négy Fülöp-szigeteki hajóst kalózok raboltak el szombat hajnalban

– adta hírül a Reuters. Nyolc kalóz mászott fel hajnalban egy kis motorcsónakból a hajóra, ők ejtették túszul és hurcolták el a hat túszt –a kapitányt, az első- és másodtisztet, egy mérnököt, egy fedélzetmestert és egy szakácsot -, a hajót pedig továbbengedték a maradék 12 főnyi személyzettel.

A kalózkodás korábban a szomáliai partoknál volt gyakori, de nemzetközi összefogással sikerült visszaszorítani. Tíz éve a Niger folyó deltájánál áthaladóknak is tartaniuk kell kalózcsapatoktól, amik általában a személyzetet – annak minél értékesebb tagjait – ejtik foglyul, majd váltságdíjat követelnek.Tavalyelőtt 14 kalóztámadás volt a térségben, tavaly már 36. A kalózok mögött többnyire az akciókat pénzelő üzletemberek vagy terroristák állnak, a végrehajtók csak aprópénzt kapnak a zsákmányból.

Szintén egy német hajóról raboltak el február 5-én hét orosz és egy ukrán tengerészt, akik egy hónappal később kapták vissza szabadságukat, a Nigeria Sun szerint a német társaság és az orosz nagykövetség közbenjárásával.

Hogy mennyi váltságdíjat fizettek értük, azt nem hozták nyilvánosságra, ahogyan más hasonló esetekben sem. Valószínűleg a német cég is a váltságdíjról tárgyal most, de ezek a tárgyalások titkosak, nehogy újabb kalóztámadásokra sarkallják a bűnözőket.

A magyar külügyi tárca és a terrorelhárítók felvették a kapcsolatot a német hajótársasággal és több, Nigériában otthonosan mozgó segélyszervezettel. A Külügyminisztérium akkorra ígért bővebb tájékoztatást, amikor az már nem veszélyezteti a magyar hajós kiszabadítására szervezett akciót.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Lássunk kicsit a Sargentini-jelentés mögé! Ha van egy kis időd, olvas el a cikket! Oszd meg! Hirmagazin.eu

Géza

Már Szarajevóban van Ferenc pápa – izgatottan várta a város

info

A járvány idején még fontosabb az önzetlenség – Ryan Reynolds 313 milliót adakozott el

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------