Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Így sikkasztott 30 milliót a lakóktól a pofátlan közös képviselő

Évekig játszott össze a közös képviselő és a szerelő, végül több mint 30 milliót zsebeltek be a panelház mit sem sejtő lakóitól.

Vádat emeltek azzal a nővel és segítőjével szemben, akik

10 éven át 30 milliót sikkasztottak el egy társasház lakóitól Szombathelyen.

A társasház közös képviselőjeként a nő vagyonkezelői tevékenységet is végzett, így tudott elsikkasztani a közös költségből és a felújítási alapból több mint 26 millió forintot.Tíz éven keresztül lopta meg így a lakókat, 2006 január és 2016 július között.

A közös képviselő emellett megállapodott a társasháznak egyéni vállalkozóként rendszeresen munkát végző férfival, hogy az túlszámlázza az általa elvégzett szerelési munkákat, és készpénzben visszaadja a túlszámlázott összeg egy részét.

A férfi 3 éven keresztül 35 db olyan számlát állított ki, amelyeken nagyobb összeg szerepelt, mint az általa ténylegesen elvégzett munka értéke, és így 3,2 millió forintot számlázott túl.

A közös képviselő a társasháztól így összesen 29,8 millió forintot sikkasztott el.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolja a közös képviselőt és bűntársát.

A közös képviselővel szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés, míg bűntársával szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Több mint 100 Milió forint értékben loptak (A cikk videót tatalmaz)

Géza

Meghalt egy fiú a hatvani strandon

Edit

Kétértelmű közúti jelzések miatt büntetik az autósokat a Flórián téri felüljárónál

Edit