Főoldal » Így repülnek a katonák és az állami vezetők: bemutatták a honvédség nemrégiben vásárolt légiflottáját
Gazdaság

Így repülnek a katonák és az állami vezetők: bemutatták a honvédség nemrégiben vásárolt légiflottáját

Kecskemét — Bármely polgári légitársaságnál megállná a helyét a honvédség nemrégiben vásárolt légiflottája.

Bemutatták a parlament honvédelmi bizottsága tagjainak a hadsereg alig két éve vásárolt utasszállító repülőit, így a politikusok személyesen is meggyőződhettek arról, milyen körülmények között reptetik a katonákat, illetve az állami vezetőket a világ bármely pontjára az új flotta tagjai.

Az Airbus–319-es katonai festést kapott, ám belseje bármelyik fapados társasággal felveszi a versenyt. Eredendően csapatszállításra vásárolták, csaknem 130 utassal, de fuvarozható rajta bármilyen technikai eszköz, sőt, betegek és sérültek szállítására is alkalmassá tehető.

A szállítógépen a 130 utas mellett betegek, sebesültek vagy éppen technikai eszközök is szállíthatók/ Fotó: MTI-UJVÁRI SÁNDOR (6)A szállítógépen a 130 utas mellett betegek, sebesültek vagy éppen technikai eszközök is szállíthatók/ Fotó: MTI-UJVÁRI SÁNDOR (6)

A bemutatott járművek között volt a Dassault Falcon–7X repülőgép is. Korábban a Hvg.hu írta meg, hogy a honvédségi gépekkel állami vezetők utaztak különböző helyekre, és a gépek egzotikus helyszíneken is megfordultak, így Dubajban, Las Vegasban, Máltán vagy Panamában.

11 ezer kilométeres hatótávjával a Falcon– 7X az óceánt is képes átrepülni/ Fotó: MTI-UJVÁRI SÁNDOR 11 ezer kilométeres hatótávjával a Falcon– 7X az óceánt is képes átrepülni/ Fotó: MTI-UJVÁRI SÁNDOR

A Falcon inkább a luxusszínvonalat képviseli. 11 ezer kilométeres hatótávjával, bőrfoteljeivel és faborítású díszítésével kényelmessé teszi a tengerentúli utazásokat is.

A kisebbik honvédségi repülő valódi luxust nyújt az utasainak/ Fotó: MTI-UJVÁRI SÁNDOR A kisebbik honvédségi repülő valódi luxust nyújt az utasainak/ Fotó: MTI-UJVÁRI SÁNDOR

Hasonló hírek

Hat évvel ezelőtti szinten a kőolaj ára

info

Rogán: a bankok leróhatják régi bűneiket

info

Tb-terhek 2018. január 1-jétől, táblázatokkal

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------