Főoldal » Így pályázhat holnaptól családiház-felújításra
Gazdaság

Így pályázhat holnaptól családiház-felújításra

forrás: MTI

Hétfő reggel 8 órától lehet jelentkezni az államilag támogatott, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésre. A támogatás mértéke az elszámolható költségek 55 százaléka, de maximum 2,5 millió forint.

A pályázatok benyújtására országosan, minden régióban egyszerre van lehetőség a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. Az Otthon Melege program keretében meghirdetett pályázat tervezett keretösszege 5 milliárd forint.

Az 1996 előtt épült, maximum 135 négyzetméter lakóterületű családi házak tulajdonosai kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, amely a megvalósítandó fejlesztésektől függően az elszámolható költségek 40-55 százaléka lehet.

A támogatás mértéke az elszámolható költségek 55 százaléka, de maximum kétmillió ötszázezer forint, ha a pályázó a hőszigetelés mellett további egy energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki.

Azok, akik hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építenek ki, 50 százalékos, maximum kétmillió forintos támogatást igényelhetnek.

A támogatás 45 százalékos, maximum egymillió ötszázezer forintos, ha a jelentkező egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki, vagy két, illetve több energiahatékonysági fejlesztést valósít meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

A 40 százalékos, maximum egymillió kétszázötvenezer forintos támogatás akkor kapható, ha a pályázó egy típusú fejlesztést valósít meg.

 

Hasonló hírek

Fontos határidő jár le holnap: ha ezt elhalasztja lemarad az állami támogatásról

Mazsi

Egyre fiatalabbak a neten vásárlók

Edit

Ezt ne felejtse el egyik autós sem

info