Hirmagazin.eu
Külföld

Így nyitnak újra a magyarok kedvenc üdülőhelyei: Olaszország, Görögország a listán…

A koronavírus miatt az európai országok lezárták határaikat, ám sok helyen bajban vannak a turizmus hozta bevételek híján.

Ahogy a járvány csitulni látszik, egyre több ország jelenti be, hogy nyáron már fogadnak látogatókat.

Többek között számos olyan, tengerparttal rendelkező ország is, ahova előszeretettel járunk nyaralni. Mutatjuk, hogy nyit meg Görögország, Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Németország.

Az Európai Unió múlt héten mutatta be a tervet, ami a belső határainak újranyitásáról szól.

Ez kontinensszerte jó hír a turizmusból élőknek és a nyár közeledtével nekünk is. Újraindulhat a gazdaság egy teljesen leállt szektora, a turizmus, a nyaralók pedig kipihenhetik az elmúlt hónapok bezártságát.

A Világgazdaság 2019-es cikke alapján elmondható, hogy a magyarok főképp a tengerparti pihenést kedvelik, a szervezett utak esetében Görögország a kedvenc, a vakációt maguknak szervezők leggyakoribb választása pedig Horvátország. Ezeket a helyeket Olaszország, Spanyolország és Németország követte.

Görögország

Görögország lesz az egyik leghamarabb újranyitó ország, Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök a héten jelentette be, hogy június 15-től várják az utazókat. A korai nyitás mögött az állhat, hogy kevéssé érintette őket a járvány, kevesebb, mint 170 halálesetet regisztráltak. Ez a dátum egyben a szezonális hotelek újranyitásának napja is, a városiak július 1-jén nyitnak.

A nemzetközi repülőjáratok július 1-től indulnak majd el, fokozatosan egyre több. Az így érkezőknek nem kell majd koronavírus tesztet végeztetniük és karanténba vonulniuk sem. Az antik kultúra rajongóinak jó hír, hogy már az Akropolisz is látogatható. Ennek ellenére azt mondják, hogy a 2020-as egy rendkívül eltérő Görögország élmény lesz: a bárok lehet, hogy nem nyitnak ki és a szokásos tömeg is elmaradhat majd.

Horvátország

Horvátország nagyon hamar lezárta határait, a halálesetek száma pedig még Görögországnál is alacsonyabb lett: kevesebb mint 100 fő. Mivel az ország GDP-jének 20 százaléka a turizmusból származik, a szakértők szerint elképzelhető, hogy kinyitják a határt a nyátta. A jelenlegi szabályok szerint viszont biztos, hogy június 15-ig nem utazhatnak be külföldiek, ám arról nincsenek hírek, hogy mikortól fogadnának nyaralni vágyókat.

Olaszország

Az kijelenthető, hogy kedvenc uticéljaink közül Olaszországot rázta meg leginkább a járvány. Az ország kormánya azonban máris bejelentette, hogy június 3-tól fogadnak EU-ból származó beutazókat, akiknek karanténba sem kell majd vonulniuk. Tudják, hogy ezzel nagy kockázatot vállalnak, lehet, hogy ismét fellángol a járvány, de újra szeretnék indítani a turizmust. Ez nem lesz egyszerű, mivel szinte egy nemzetközi repülőjárat sem érkezik az országba. Az üzletek már újranyíltak, őket a kávézók, éttermek követik majd. A múzeumok és a vatikáni Szent Péter Bazilika is fogadnak már látogatókat, de csak előre foglalt jeggyel és a távolságtartást is komolyan veszik.

Spanyolország

A spanyolok szabályai a legszigorúbbak között vannak Európában, de lassan itt is lazulnak a megkötések: a strandokat például júniustól lehet majd látogatni és néhány hotel is engedélyt kapott a nyitásra. Ugyanakkor továbbra is élnek a szigorú, beutazásra vonatkozó szabályok, amik kizárják a nemzetközi turizmust. Ezt leghamarabb nyár végén oldhatják fel. Mindezt azzal indokolják, hogy fontosnak tartják, hogy a beutazóknak garantálni tudják a biztonságot. Ennek ellenére a strandokon máris olyan szabályok bevezetését tervezik, amik biztosítanák a távolságtartást.

Németország

Németországot sem érintette nagyon erősen a járvány, az ország vezetői mégis tartanak az újranyitástól. Reményeik szerint újra felhagyhatnak a schengeni határok ellenőrzésével pár héten belül, ha továbbra is javul a vírushelyzet, akkor június 15. után lehet majd szabadon belépni az országba. Ugyanakkor a repülőjáratok jórésze szünetel és a hoteleket is bezárásra kötelezték.

CNN

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egy robbanóövet viselő IÁ-tagot is elfogtak a törökök a szír határon

Edit

Egyetlen rúgással tömegkarambolt okozott a motoros! – VIDEÓ

Mazsi

Új korszak kezdődik Németországban, mondja a szakértő

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------