Hirmagazin.eu
Főoldal » Így nézheti otthon a család a kórházban benntartott babákat
Életmód hírek

Így nézheti otthon a család a kórházban benntartott babákat

Már távolról, kamera segítségével is követhetik a szülők és rokonok a koraszülött gyermekek fejlődését. A Szent János Kórház Babales programja főleg azoknak nagy segítség, akik a munkájuk miatt, vagy mert külföldön vannak, nem tudnak bemenni a kórházba.

A tervezettnél hetekkel előbb, koraszülöttként jött világra a kis ÉliásA csöppség számára ez rendkívül veszélyes, hiszen a terhesség 36. hete előtt megszülető csecsemő szervezete még fejletlen, ezért ilyenkor mindig inkubátorba kerülnek a picik. Bár jó kezekben vannak a kórházban, a családok érthetően mégis aggódnak a babák egészségért. A Szent János Kórházban most indult Babales program lehetővé teszi, hogy egy speciális webkamera segítségével a szülők és családtagok előre egyeztetett időpontban virtuálisan meglátogassák a babát.

„Nagyon jó kezdeményezés ez” – mosolyog Éliás édesanyja, Tóth Frida. – „A szakápolótól kaptunk egy kódot, annak a segítségével egy netes oldalon nézhetjük a kicsinket. Ilyenkor az egész család odagyűlik a monitor elé, megható pillanatokat élünk át. Már alig várjuk, hogy hazahozhassuk Éliást, de addig is remek érzés, hogy jó kezekben tudjuk a gyermekünket.”

A kis csöppségek az orvosok és ápolók szívéhez is közel kerülnek, hiszen a születésük utáni első hetekben folyamatosan ők foglalkoznak velük.

Így nézheti otthon a család a kórházban benntartott babákat 1
Fotó: Markovics Gábor

„Megható, hogy a szülők milyen örömmel fogadják a programot” – teszi hozzá Dobákné Salamon Xénia koraszülött szakápoló, aki maga is libabőrös a meghatottságtól, amikor mutatja, mit látnak a szülők a kamerán. „A kórházhoz is teljesen máshogy viszonyulnak, türelmesebbek, könnyebben vészelik át ezt a nehéz időszakot.”

Dr. Tory Vera, a Szent János Kórház Gyermekosztály Koraszülött Részlegének vezető főorvosa a testvérek szempontjából is fontosnak tartja a kezdeményezést.

Így nézheti otthon a család a kórházban benntartott babákat 2
Fotó: Markovics Gábor

„A webkamera segítségével napról napra követheti a család, ahogyan fejlődik és erősödik az új családtag. Így gyorsabban szorossá válik a kapcsolat, ami főként a testvérek számára nagyon fontos” – vélekedik a doktornő. – „A koraszülött osztályon jelenleg öt, sterilizálható és áthelyezhető webkamera segítségével követhetik a hozzátartozók a távolból a kórházi eseményeket. Így ők is sokkal nyugodtabbak, hiszen tudják, hogy jó kezekben van a babájuk.”

Forrás: Ripost

Fotó: Markovics Gábor

Hasonló hírek

Emiatt veszekednek legtöbbet a magyar párok

Mazsi

Döbbenetes eredményt hozott a munkahelyi szexteszt!

Mazsi

A boldog párkapcsolat 15 egyszerű kis titka

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!