Image default
Bulvár

Így néz ki most a rég látott Katona Klári – A 64 éves énekesnőnek saját könyve jelent meg (Olvasd el és nézd meg!)

Katona Klári, a magyar könnyűzene egyik legendás énekesnője most könyvével turnézik.

Katona Klári az elmúlt években kissé eltűnt, nem ad ki albumokat, nem koncertezik, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen visszavonult: legutóbbi könyve az elmúlt hónapban jelent meg, az énekesnő pedig még mindig remek formában van.

Katona Klári 13 éves korában kezdett el énekelni, különleges hangjára pedig már akkor többen felfigyeltek – először a Kék Csillag, majd a Neoton énekese lett, de végül a ’60-as évek végén belevágott szólókarrierjébe, és milyen jól tette! Az 1972-es Táncdalfesztiválon elnyerte az előadói díjat Bővizű forrás című dalával, ezután indult be igazán a karrierje.

Fotó: ATV/Egyenes Beszéd

A ’70-es években számos külföldi fesztiválon fellépett, együtt dolgozott Demjén Ferenccel, több dalát is ő írta neki, ilyen volt a  Savanyú a csokoládé , ami óriási sikert aratott 1976-ban. A legnagyobb slágerei a ’80-as évekből származnak, ekkor a Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzőpáros segítette őt. Összesen kilenc stúdióalbumot – az utolsó 2001-ben jelent meg -, egy válogatásalbumot és két koncertlemezt adott ki.

A 64 éves énekesnő nemrég az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. Ott elmondta, hogy miért vágott bele a könyvírásba.

– Az évek során megértettem és felfedeztem olyan összefüggéseket vagy olyan gondolatsorokat, amikről úgy gondoltam, hogy mások segítségére is lehetnek – magyarázta.

Elmondta azt is, hogy szerinte ő az az énekesnő, akiben nincsen kényszer arra, hogy énekeljen.

– Nagyon jó úgy létezni, hogy a tehetséged nem nyomorít meg, és nem kényszerít bele egy csomó olyan dologba, amitől csak szenvedni lehet, de örömmel megélni nem – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy mikor fog újra színpadra állni, csak annyit válaszolt: mindent a maga idejében kell csinálni, most viszont annak van az ideje, hogy a Közelség című könyvével turnéra induljon.

Forrás: femina.hu

 

 

Hasonló hírek

A The Crown színésznője olyan tökéletes Diana hercegné, hogy a szemünknek is alig hiszünk

Géza

Szexet oktat Benkő Dániel

info

Erősen meglepő, ki lett idén a legszexisebb férfi

Edit