Hirmagazin.eu
Főoldal » Így lehetne megállítani Észak-Koreát
Külföld

Így lehetne megállítani Észak-Koreát

Ötnapos légi hadgyakorlatba kezdett az Amerikai Egyesült Államok és Dél-Korea. 230 harci repülő és 12 ezer amerikai katona vesz részt a gyakorlaton. Csoma Mózes, az ELTE Koreai Tanszékének vezetője az InfoRádiónak elmondta, az észak-koreai rakétatesztekre válaszul egyre gyakoribbak a hadgyakorlatok, egyik fél sem fogadja meg a kínai-orosz javaslatot és áll el a provokációtól.

Gyakran elhangzanak olyan figyelemfelkeltő megjegyzések a közös dél-koreai–amerikai hadgyakorlatok idején, hogy ilyen nagyságúak korábban még nem voltak – hívta fel a figyelmet az ELTE Koreai Tanszékének vezetője. Csoma Mózes megjegyezte, az kétségkívül igaz, hogy az elmúlt másfél évben sűrűbben tartanak ilyen gyakorlatokat, amelyekkel próbálnak nyomást gyakorolni az észak-koreai rezsimre.

Közös, USA – Dél-Koreai hadgyakorlat

„Nem szabad elvonatkoztatni attól, hogy a múlt héten lezajlott egy észak-koreai rakétateszt, az eddigi legfejlettebb rakétatípusukkal.”

Az amerikai–dél-koreai hadgyakorlat hivatalos közleménye szerint egy észak-koreai atomtámadásra adott választ gyakorolják – idézte fel Csoma Mózes, hozzátéve, hogy az észak-koreai hírügynökség az ilyen közös hadgyakorlatokat agresszívnak, támadó jellegűnek szokta minősíteni.

Amerikai harckocsik vonulnak át az országon
Közös, USA – Dél-Koreai hadgyakorlat

„Kínai, valamint orosz részről érvényben van egy olyan javaslat a szemben álló felek – Észak-Korea és az Egyesült Államok – részére, hogy mindkét fél tegyen egy lépést hátrafelé. Észak-Korea függessze fel az erődemonstrációit, nukleáris próbarobbantásait, az Egyesült Államok és Dél-Korea pedig az egyre gyakoribb hadgyakorlatait.”

Csoma Mózes meglátása szerint is ez az egyetlen olyan javaslat, amellyel megnyugtatóan lehetne kezelni a helyzetet.

Forrás: inforadio

Képek: 

Hasonló hírek

Piszkos bombát készíthetnek a terroristák Irán szerint

Edit

Obama leveszi Kubát a terrorizmust támogató országok listájáról

info

Szó nélkül otthagyta az Arab Liga csúcstalálkozóját a katari emír

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------