Főoldal > Hírek > Tudástár > Technika, kommunikáció > Így lehet akár 1000 GB tárhelye a mobilon

Így lehet akár 1000 GB tárhelye a mobilon

Hirdetés

forrás: BZI/hirado.hu

Két előfeltétel van: külső winchester és egy 1-2 ezer forintért kapható OTG kábel.

Sajnos nem minden mobil kezeli az OTG-t (On-The-Go). Ez egyszerű átalakító kábel, aminek az egyik vége microUSB „apa”, a másik vége pedig hagyományos USB foglalat: beiktatásával szinte bármilyen USB meghajtó csatlakoztatható közvetlenül az okostelefonhoz.

Segítségével a mobilra illeszthető egy egér, vagy pendrive. Igazán külső HDD-vel használva válik izgalmassá a dolog. Ha amúgy is van hordozható merevlemez a háztartásban, s a mobil OTG képes – érdemes megnézni a használati útmutatóban, vagy felhívni a gyártó ügyfélszolgálatát –, akkor feltétlen próbát kell tenni. Mert mostantól bőven lesz hová másolni a fotókat, videókat, nem kell többé laptopot cipelni, vagy felhőbe másolni.

hirmagazin_2015-09-03_065148

Elvileg csak a külső táppal rendelkező winchestert „látja” az okostelefon, valójában többek között LG, Samsung, OnePlus készülékek képesek együttműködni a tápellátás nélküli HDD-vel is. Fenti képünkön balra egy OnePlus One belső tárhelye, középen a már csatolt 1 TB méretű, külső táp nélküli winchester látható, felcsatolva. Mint a jobboldali kép figyelmeztet, korrekt módon kell lecsatolni az USB-t, éppen úgy, mint egy asztali számítógépről.

Némi macerával persze járhat a dolog: míg például a OnePlus ismeri az NTFS-t, az LG például csak az exFAT-ra formázott merevlemezzel működik együtt. Ennyi próbálgatást azonban bőven megérnek az ezer GB tárhelyek – megkockáztatható, hogy előzetes tájékozódás után már csak a mobil miatt is célszerű vásárolni, hiszen a HDD-k ára már versenyez az egészen kis kapacitású SD kártyákkal is.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox