Hirmagazin.eu
Főoldal » Így lángolt József sírja Nábluszban (Videó)
Tudástár - minden érdekesség

Így lángolt József sírja Nábluszban (Videó)

Igen, az ószövetségi Józsefről van szó, aki Jákob és Ráhel legkisebbik fia volt

Palesztin szélsőségesek borították lángokba József sírját a ciszjordániai Nábluszban. A zsidók és keresztények számára egyaránt fontos szent hely ismételt feldúlásáról az izraeli közszolgálati rádió számolt be péntek reggel. A tűzről videót is közzétettek.

A csütörtökről péntekre virradó éjjel több száz maszkos palesztin hatolt be József sírjához: az ott lévő épületet felgyújtották, majd a helyszínen kitűztek egy palesztin zászlót. A lángokat a Palesztin Hatóság tűzoltói eloltották.

A videót a The Jeshiva World nevű oldal tette közzé. Palesztin szélsőségesek az elmúlt években egyébként többször is megrongálták a szent helyet.

A bibliai történet szerint József mindenesetre száztíz évig élt. Halála után a testét bebalzsamozták, és a zsidók később – Egyiptomból való kivonulásuk idején – magukkal vitték.

Szeptember közepén Izraelben erőszakhullám kezdődött napi rendszerességgel ismétlődő palesztin tüntetésekkel, valamint sorozatos késeléses merényletekkel. Az erőszakhullámot többen “a harmadik intifádaként” (palesztin felkelésként) emlegetik.

A támadások kiváltó oka az a palesztin médiában lábra kapott híresztelés, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a status quót Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén, bár ezt az izraeli vezetők többször cáfolták. Az arabok által Haram as-Sarífnak hívott Mecsetek tere az iszlám harmadik legszentebb helye, és egyben a zsidók legszentebb helye, amelyet ők Templomhegynek neveznek.

forrás: Kolozsváros

Hasonló hírek

Tűzgömb robbant fel Magyarország felett szombat este! + VIDEÓ!

Mazsi

Sokkoló videó: Pucér idegen lényt rögzített az ablakba kitett iPad

Mazsi

Mennyibe kerül a terror?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------