Főoldal » Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül
Otthon, lakberendezés, kert

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül

A la­kó­te­le­pen vagy a tár­sas­ház­ban élők­nek sem kell le­mon­da­niuk a ker­tész­ke­dés örö­me­i­ről. Mu­tat­juk a leg­jobb öt­le­te­ket, ho­gyan va­rá­zsol­hatsz a la­ká­sodba cso­dá­la­tos kis­ker­tet.

Fantasztikus minikertet alkothatsz az otthonodba, növényeid szépségében akár egész évben gyönyörködhetsz.

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül
(Fotó: Pinterest)

Teraszra, folyosóra, régi fiókba, de még az ajtókilincsre is ültethetsz. Legyél kreatív, variáld a növényeket, kavicsokat dekorációkkal, garantáltan imádni fogod a végeredményt!

Sziklakert vödörben

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül 1

Egy régi pléh vödör tökéletes alapját képezheti a kertednek. Fektesd el a vödröt az oldalára, és tegyél az aljára néhány marok virágföldet. Válogass össze különböző pozsgás növényeket, kaktuszokat, és ültesd be a kiskertbe. Különféle színű és méretű kavicsokkal dekoráld a tetejét.

Lógó minikert ajtógombon

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül 2

A sziklakerti növényeknek minimális vízigényük van, így nem kell aggódnod, hogy a víztől tönkremegy a kiskerted alapja. Bátran használhatod a legkülönlegesebb alkalmatosságot, amibe ültetni lehet, amit kinevezhetsz kiskertnek.

Növények a tésztaszűrőben

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül 3
(Fotó: Pinterest)

Egy jól kiválasztott “kert” még tovább fokozhatja a látványt! Régi bögrék, tányérok, lábosok, de még egy tésztaszűrő is remek helyszín lehet a növényeid otthonául.

Minifüggőkert

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül 4

Igazi szemet gyönyörködtető kiskertet alkothatsz törött cserepekből. Érdemes nagy cserepet használni erre a célra, mert ebben látványosan rendezheted, szintezheted a kertedet.

Balkonláda

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül 5

Az egyszerű balkonláda is remek helyszíne lehet a sziklakertednek. Először rendezd el a dekorációkat, majd a nagyobb köveket, a végén pedig ültesd be a növényeket.

Rendezz be egy kaspót!

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül 6
(Fotó: Pinterest)

Virágos komód

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül 7

Egy kiszuperált komód új értelmet nyerhet, ha a zoknik helyett gyönyörű növényeket teszel a fiókokba. A fiókokat béleld ki vízzáró fóliával, majd fiókonként ültesd tele szebbnél szebb sziklakerti növényekkel!

Tárolóból kiskert

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül 8

Megunt tárolók, ládák tökéletes otthont adnak a kiskertednek. A sziklakerti növényeket nem kell mélyen beültetned, ezért érdemes a ládát “kibélelned” és a tetejétől 15 centiméterre tenni a földet, növényeket.

Ha nagyon ráérsz, vízesést is

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ezért önts egy csomag sütőport a mosógépbe! Imádni fogod!

Mazsi

Bútorozd be kreatívan a kerted!

info

Eleged van a csigákból a kertben? Íme, az egyszerű csodaszer!

Mazsi