Hirmagazin.eu
Főoldal » Így keress jól Google-n! Az emberek 96%-a nem ismeri ezeket a módszereket.
Technika, kommunikáció

Így keress jól Google-n! Az emberek 96%-a nem ismeri ezeket a módszereket.

A korszerű technológia és a nagy sebességű internetkapcsolat korszakában gyakorlatilag bármiről képesek vagyunk információt találni. Néhány perc alatt megtalálhatjuk a legfinomabb pite receptjét, vagy megtudhatunk mindent a hullám-részecske dualizmusról.

Azonban a leggyakrabban át kell rágnunk magunkat egy tetemes ismeretanyagon ahhoz, hogy a számunkra legrelevánsabb információt megtaláljuk. Ez gyakran több időt vesz igénybe, mint amennyire szükség lenne, épp ezért felsorolunk nektek néhány ügyes módszert, amivel hatékonyabban tudtok majd keresni.

# 1 Ez vagy az?

Néha nem vagyunk biztosak abban, hogy helyesen emlékeztünk az információkra vagy a névre, amire szükségünk van a kereséshez. De ez nem jelent problémát! Egyszerűen sorolj fel néhány lehetséges változatot, amit keresel, és válaszd szét őket a “|” szimbólum beírásával. A szimbólum helyett a “vagy” is használható. Ezután elég könnyű lesz kiválasztani a legmegfelelőbb eredményt.

# 2 Keresés szinonimák segítségével

Nyelvünk szinonimákban gazdag. Néha ez nagyon hasznos tud lenni, ha online tartalmak között kutatunk. Ha a keresett kifejezéssel kapcsolatos webhelyeket szeretnéd megtalálni, nem pedig egy az kifejezést tartalmazó elemeket, akkor add hozzá a “~” szimbólumot a kereséshez.
Például, ha az “egészséges ~ élelmiszer” kifejezésre keresel rá, akkor az egészséges táplálkozás, különböző receptek, valamint az egészséges táplálkozási módokat hozza majd fel.

# 3 Weboldalak keresése

Van, hogy olvasol egy érdekes cikket és később azt meg szeretnéd osztani egy barátoddal vagy csak te magad újraolvasni, de sajnos elnavigáltál. A kívánt információ megtalálásának legegyszerűbb módja az, ha beírod a webhely nevét, majd a kulcsszót vagy a teljes kifejezést a cikkből, és azonnal megjelenik.

# 4 A csillag ereje

Amikor éles elménk cserben hagy, ha egy kulcsszót, kifejezést vagy számot szeretnénk felidézni, amire szükségünk van ahhoz, hogy megtaláljuk, amit keresünk, akkor a nagyszerű “*” szimbólumhoz fordulhatunk segítségül. Elég csak ezt használnod elfelejtett szó / kifejezés helyett, és meg fogod találni a keresett dolgot.

# 5 Időtartam használata

Néha sürgősen meg kell tudnunk, hogy mi történt az adott időszakban. Ehhez a dátumok között három pontot kell írni, hogy lekérhessük az adott időszakra tartozó információkat. Például, ha tájékozódni akarunk a 20. századi tudományos felfedezésekről, akkor írjuk ezt: tudományos felfedezések 1900…2000

# 6 Egész kifejezések

A keresési kifejezés idézőjelek közé sorolása a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy valamit konkrétan és pontos sorrendben találhassunk meg.

Például, ha beírod, hogy pozitív gondolatok, idézőjel nélkül, a keresőmotor megmutat minden lehetséges eredményt, ahol ez a kifejezés előfordul, függetlenül a kifejezés szavainak sorrendjétől.

Ha viszont idézőjellel írod be a “pozitív gondolatok” kifejezést, akkor csak azokat az eredményeket kapod meg, amelyekben ezek a szavak csak abban a sorrendben jelennek meg, ahogyan beírtad őket. Ez nagyszerű módja annak, hogy megtalálj, mondjuk egy dal címet vagy előadót, esetleg egy írást, amiből csak egy sort vagy részletet ismersz.

# 7 Nem fontos keresési szavak

A jelentéktelen keresőszavak kihagyásához egyszerűen írj egy mínusz szimbólumot a kereséshez. Ha például egy érdekes könyveket szeretnél találni, ugyanakkor meg is szeretnéd venni azt, írd be a keresőbe ezt: érdekes könyvek – vásárlás.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Összeomlik a Skype, megmutatjuk, mit tehet

info

Zuckerberg 11 év alatt lett az egyik leggazdagabb amerikai

Edit

Korhatáros lesz a Youtube a briteknek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------