Főoldal » Így fiatalítja a nők testét a görögdinnye
Egészség - betegség

Így fiatalítja a nők testét a görögdinnye

Az or­vos­tu­do­mány is be­bi­zo­nyí­totta, hogy a gö­rög­dinnye igazi vi­ta­min­bomba és hid­ra­táló cso­da­szer. Amíg csak tart a sze­zon, ér­de­mes min­den­nap enni be­lőle, mivel szám­ta­lan gyógy­ha­tása van.

Tökéletes bőrápolószer         

A lédús görögdinnye C-vitamin tartalmának köszönhetően segít megőrizni bőröd fiatalságát. De a benne található béta-karotin is képes regenerálni a károsodott szöveteket. Már napi 20 deka elfogyasztott görögdinnye is felgyorsítja tested kollagéntermelését, így segítségével lelassíthatod a bőröregedést.

Így fiatalítja a nők testét a görögdinnye

Hatásosan véd trombózis ellen

A görögdinnye egy erőteljes antioxidánsnak, a lycopennek köszönheti ragyogó piros színét. A lycopen 20 százalékkal csökkenti a szívinfarktus kockázatát, megvéd a káros koleszterintől, serkenti a vérlemezek működését.

Védelmet nyújt a mellrákkal szemben

Így fiatalítja a nők testét a görögdinnye 1

Ha rendszeresen eszel görögdinnyét, erősödik az immunrendszered, segítségével könnyebben legyőzheted a betegségeket. De tudományos kísérletek bebizonyították már azt is, hogy a benne található antioxidáns segít elpusztítani a korai ráksejteket is. Megállítja a melldaganat rosszindulatú növekedését, a prosztatában a ráksejtek osztódását.

Oldja az izomfeszültséget

Sajog minden tagod sportolás után? Túl sok órát töltöttél a gép előtt görnyedve? Csak vágj egy szelet görögdinnyét! Gazdag káliumtartalma segíti az ideg- és izomműködést.

Jó, ha tudod! A kálium felelős a testedben lévő kálcium megőrzéséért is! A dinnyefélék tartalmaznak citrullint is, ami segíti a vérkeringés működését,  szervezetünk vízháztartását. Ettől lesz gyönyörű hidratált a bőröd.

Jobb, mint egy bögre kávé

Így fiatalítja a nők testét a görögdinnye 2

Nehezen ébredsz reggelente, feledékeny vagy? Egy szelet görögdinnye életmentő lehet. A görögdinnye ugyanis cholint is tartalmaz, amely segít az ébren maradásban, a koncentrálásban, és fejleszti a memóriát is.

Felgyorsítja a fogyást

Régóta nem titok, hogy görögdinnyéből annyit ehetsz, amennyit akarsz, mert zéró zsírt és gyakorlatilag nulla kalóriát tartalmaz. 92 százaléka víz, mely átmossa szervezetedet, megszabadít a  lerakódott mérgektől. Citrallin tartalma serkenti a vese működését, megszünteti a vizesedést és a puffadást.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A laktózérzékenyek karácsonya

info

Olvass „gyógyító könyveket”

info

A tünet, amitől a férfiak is pánikba esnek

Edit