Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Így bukott le a kőbányai gyilkos emberrabló

Így bukott le a kőbányai gyilkos emberrabló

A 90-es évek egyik legismertebb alvilági figurája volt K. László, akire a napokban csapott le a szlovák rendőrség. Az ukrán állampolgárságú testépítő hamis adatokkal próbált okiratokat csináltatni, de ujjlenyomata lebuktatta: ő az egyik gyilkos kőbányai emberrabló! Lászlónak most felelnie kell a 21 évvel ezelőtt elkövetett emberölés miatt. Információk szerint folyamatban van a Magyarországnak való kiadatása.

„Minden körülmények között maradj becsületes!” – ez áll jelmondatként K. László testépítő egykori bemutatkozó adatlapján… A Ripost információi szerint őt, az ukrán állampolgár body buildert fogták el Szlovákiában, mert a gyanú szerint 1996 augusztusában emberrablást és gyilkosságot követett el a budapesti kőbányai bazár közelében.

Alvilági leszámolás a kőbányai bazárban

A szörnyű ügy hátterében korabeli alvilági leszámolás áll. Az akkor 33 éves testépítő bajnokot egy kőbányai örmény kereskedő, H. Arshak bérelte fel, hogy segítsen neki kivégezni egy örmény férfit, aki állítólag kirabolta a raktárát. H. Arshak felkereste tehát K. Lászlót, és megállapodott vele, hogy jó pénzért segít megtorolni a barátjával történteket. 1996. augusztus 23-ra találkozót beszéltek meg egymással és még két ismeretlen férfival a Kőbányai Bazár közelében. Volt egy ötödik társuk is, A. Garri, akinek az volt a feladata, hogy a megbeszélt helyszínre csalja az örmény férfit. Utóbbi el is végezte a munkáját, majd visszament a piacra.

Órákon át kínozták, majd megölték és zsákba tették

A többiek már vártak az áldozatra: megverték és egy autóba tuszkolták. A maffiózók lehetőséget adtak a későbbi áldozatnak, hogy beismerje a korábbi tettét és kártalanítsa azt, akit meglopott. Több órán keresztül kínozták, vallatták a férfit, aki nem akart fizetni, ezért végül kegyetlenül végeztek vele. A férfi holttestét egy nejlonzsákba tették, és Törökbálint külterületén, az Anna völgynek hívott erdős területre szállították, ahol egy vízmosásba dobták. A férfi maradványaira később lovasok találtak rá, a rendőrség pedig először nem tudta megállapítani az áldozat személyazonosságát.  Az örmény férfi iratait ugyanis még a gyilkosság napján H. Arshak elvette és elégette a gáztűzhelyén.

Húsz évig „döglött akta” volt az ügy

Az áldozat eltűnését a barátnője jelentette be, ezért őt már keresték. Amikor előkerült a holttest, olyan rossz állapotban volt, hogy a hozzátartozók csak a tetoválásáról tudták azonosítani az áldozatot, ám akkor még nem tudták tisztázni a haláleset körülményeit – így megszüntették a nyomozást, ami két évtized múlva folytatódott. 2016-ban ugyanis új adatok jutottak a rendőség birtokába, melyek alapján újra megnyitották az aktát. Tavaly sikerült is a tettesek közül három férfit előállítani – köztük K. Lászlót. A. Garri, akkor beismerő vallomást tett, K. Lászlót nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolták meg, s H. Arshakot is sikerült letartóztatni.

A testépítő levágta a nyomkövetőjét és megszökött

K. Lászlónak azonban nem kellett rács mögé vonulnia: csak lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a számára, és nyomkövetőt kapott. A Ripost információi szerint azonban idén februárban sikerült megszöknie: levágta magáról a nyomkövetőt és külföldre menekült. A testépítő ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, ennek eredményeként sikerült néhány napja elfogni Szlovákiában.

Hamis papírokat akart csináltatni, de lebukott

Lászlót az ujjlenyomata buktatta le, amikor hamis adatokkal hamis iratokat akart csináltatni magának. Úgy tudjuk, már tárgyalnak a kiadatásáról, és ebben a hónapban be is jegyezték a gyilkossági ügye tárgyalását a Budapest Környéki törvényszékre.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Elfogták az újszülöttjét megölő nőt és volt élettársát

Edit

Így lépett le a nyírségi postás a családi pótlékkal

Mazsi

Őrült botrány a templomban, hihetetlen, miért esett neki a papnak egy nő

Mazsi