Hirmagazin.eu
Főoldal » Így boldogulnak majd a hazai zenészek: mégis lehet 500 fő fölött koncertet rendezni – ezzel a feltétellel
Életmód hírek

Így boldogulnak majd a hazai zenészek: mégis lehet 500 fő fölött koncertet rendezni – ezzel a feltétellel

Az Apostol 50 éves jubileumi koncertje korlátozás nélkül megtartható

Az Apostol 50 éves jubileumi koncertje korlátozás nélkül megtartható / Fotó: RAS-archív

Fotó: RAS-archív

Budapest — Nagykoncerteket nem lehet tartani, az Apostol mégis arénás bulira készül jövő hónap végén!

Hatalmas meglepetést okozott tegnap a rendezvény szervezője, amikor a kormányinfó bejelentése után – miszerint augusztus 15-e után sem lehet 500 fő felett zenés-táncos rendezvényeket tartani – meghirdette a legendás zenekar létszámkorlát nélküli fellépését a fővárosi sportcsarnokban.

Hogyan lehetséges ez? Nos, kiderült, ülve akár ezrek is hallgathatnak koncertet, csak a táncolás tiltott!

A zenészszakma nagy része még fel sem ocsúdott az iparágat ért újabb kedvezőtlen hír hallatán, a fél évszázados jubileumát ünneplő együttes bulijára azonban rögtön megkezdődött a jegyek értékesítése. A Blikk ennek kapcsán megkereste a szervező Broadway Jegyirodát.

A nézőknek fixhelyjegyet kell váltaniuk, de zárt térben sem baj, ha 500-nál többen lesznek / Illusztráció: MTI / Mohai BalázsA nézőknek fixhelyjegyet kell váltaniuk, de zárt térben sem baj, ha 500-nál többen lesznek / Illusztráció: MTI / Mohai Balázs

„Mivel nem történt június 18-a óta változás, nem szigorított a kormány az ilyen jellegű rendezvények megtartásában (az ültetett, fix helyre szóló események létszámában nyitott és zárt térben), ezért a zenekar és mi, szervezők is az eredetileg meghirdetett időpontban és helyszínen megtartjuk az Apostol 50 éves jubileumi koncertjét.

A zenekar is nagyon várja, hogy újra színpadra állhasson, és hogy a közönséggel együtt ünnepelhesse meg az elmúlt öt évtizedét”

– tudatta a rendezvényszervező kommunikációs osztálya.

Megkérdeztünk több zenészt, ki milyen megoldást talált ki a szezonbeli folytatásra. A Tankcsapda inkább kisebb közönség előtt lép fel egyelőre, kedvezve ezzel azoknak a rajongóknak, akik jobban kedvelik a klubhangulatot a nagy fesztiválokkal szemben, illetve akik nem ülve akarják hallgatni a zenéjüket.

A Tankcsapda marad az ötszáz fő alatti koncerteknél / Fotó: Varga ImreA Tankcsapda marad az ötszáz fő alatti koncerteknél / Fotó: Varga Imre

– Készültünk C tervvel is arra az esetre, ha sajnos elmaradnak a nagyobb koncertek, de úgy gondoljuk, hogy az 500 fő az a lélektani határ, amellyel a zenekar még fellép. Olyan helyszíneket kerestünk, ahol a Tankcsapdához méltó koncerteket tudunk tető alá hozni, lesznek szabadtéri és klubokba szervezett bulik is – mondta a Blikknek Fejes Tamás (47), a rockbanda dobosa.

– Azt még nem tudjuk, hogy a környező országokban miként alakul a vírushelyzet, ennek függvényében folytatjuk a turnét szeptember végétől itthon vagy külföldön.

Most ki kell lépni a komfortzónából, vallja Gájer Bálint (39), aki szintén a kisebb közönséget választva egy izgalmas megoldás részeként több társával együtt koncertezik a Balaton körül.

Gájer Bálint néhány ismert kollégájával együtt inkább balatoni bulihajón és buszon lép fel egyelőre / Fotó: RAS-archívGájer Bálint néhány ismert kollégájával együtt inkább balatoni bulihajón és buszon lép fel egyelőre / Fotó: RAS-archív

– Most jött el a pillanat, hogy a vállalkozások támogassák a zenét, ahogy az a reklámcég is, amellyel mi dolgozunk – kezdett bele Gájer Bálint. – Többek között az Animal Cannibalsszal, Csordás Tibivel, Varga Ferivel és Balássy Bettyvel, valamint Mc Hawer társaságában szórakoztatjuk a nyaralókat hol egy ötvenéves buszról, hol a strandolókat egy hajóról.

Nincs korlátozás a színházban

A színházba járóknak is jó hír, hogy a jelenlegi helyzet szerint ősztől létszámkorlátozás nélkül beindulhatnak előadások. Az ültetett rendezvények és a színházi előadások ugyanis ötszáz fő felett is megtarthatóak, akár zárt térben is. Igaz, az intézményeknek komoly biztonsági előírásokat kell betartaniuk. Van, ahol a bejáratnál most is hőmérsékletet mérnek, és külön kérik a nézőktől a maszk viselését, igaz, nem teszik kötelezővé.

blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elhunyt Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész – Isten nyugosztalja!

Géza

Te is szoktál éjszakára vizet készíteni az ágyad mellé? Többé ne tedd!

Mazsi

“Az utasokról ömlött a víz” – a nyári meleg ellenére is fűthetnek néhány hazai vonaton

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------