Image default
Külföld

Így akarta egész Párizst vérbe borítani a két marokkói terrorista

2016 december elsején két marokkói férfi véres terrorcselekményt akart Párizsban végrehajtani. A titkosszolgálatoknak köszönhetően sikerült lefülelni őket még időben. Mint kiderült, a két iszlamistának 47 személyazonossága volt. A hatóságok nem tudják, hogy hány ilyen veszélyes ember élhet még közöttünk.

Hicham El Hanafi 2016-ban 26 éves volt, és tervei szerint bosszút akart állni a hitetleneken. Az Iszlám Állam szimpatizánsa egy Párizs melletti erdőben akart két kalasnyikov gépfegyvert kiásni, amiről azt hitte, hogy más iszlamisták rejtettek el számára. Ez azonban csapda volt, a francia terrorelhárítók azonnal lecsaptak rá. Az őrizetbe vételt követően kiderült, hogy több európai terroristasejttel is kapcsolatban állt El Hanafi. Az iszlamista még 2013-ban a hazájában találkozott a szintén szélsőséges nézeteket valló Fes Abdesselam Tazival, akivel eldöntötték, hogy hamis papírokkal Európába szöknek. 2013-ban a gépük a lisszaboni nemzetközi repülőtéren landolt, ahol elmondták, hogy politikai üldözöttek, amiért részt vettek korábban az Arab Tavasz nevű forradalomban.

A hatóságok elhitték a mesét, menedékjogot kaptak, majd egy helyi menekültszállón el is szállásolták őket.

Ezt követően a két iszlmaista bejárta egész Európát, ahol különböző terrorsejtekkel léptek kapcsolatba. El Hanafi még Szíriába is kiutazott, hogy az Iszlám Állam kiképezze őt. Végül a szélsőséges nézeteket valló migráns bátyja adta fel őt a hatóságoknál. A portugál terrorelhárítás nyomozni kezdett, a baj csak az volt, hogy keveset tartózkodott a két terrorista az országban. A nyomozás során kiderült, hogy kettejüknek összesen 47 hamis személyazonossága volt, amelyek külön-külön bankszámlákkal is rendelkeztek.

Ezeken összesen 47 ezer euró volt elrejtve.

A nyomozók végül 2016 júniusában Düsseldorfban vette őket őrizetbe, bizonyíték hiányában azonban terrorizmussal nem tudták őket meggyanúsítani. Ehelyett online csalás és egyéb kisebb bűncselekmények elkövetése miatt ítélték el a párost. Tazinak börtönbe kellett mennie, El Hanafi azonban ideiglenesen újra szabadlábra került. Tazit – miután letöltötte börtönbüntetését – kiadták a portugál hatóságoknak, ott azonban már terrorizmus miatt indult ellene eljárás. El Hanafi pedig nem sokkal a szabadon engedése után abban a bizonyos párizsi erdőben bukott le, egy beépített embernek köszönhetően.

A férfi azóta egy párizsi börtönben ül, és várja, hogy kezdetét vegye a tárgyalása. A hatóságoknak még becslése sincs arra vonatkozóan, hogy hány El Hanafiékhoz hasonló ember élhet köztünk…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

CIA: az Iszlám Államnak van vegyi fegyvere

Edit

Befutott a magyar kereset

Edit

Egy autó fedélzeti kamerája buktatta le a rejtőzködő ufót – VIDEÓ

Mazsi