Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Igazságtalanság! Megölte erőszakoskodó férjét, most a halálsoron vár a 19 éves lány

A szudáni tinédzser, Noura Hussein a halálsorra került, mert megölte a 35 éves férjét.

kényszerházasság Foto: Shutterstock.com / Shutterstock.com

CNN számára nyilatkozott az esetről: mi történt, mielőtt leszúrta volna a saját férjét. A 19 éves lány az omdumani börtönben várja sorsát, miután halálra ítélte őt a bíróság. A tinédzser története a kényszerházasságról, és a házasságon belüli erőszakról szól. Mindezt Szudánban, ahol 10 éves korban már meg lehet házasítani a gyermeket, és a házasságon belüli erőszak nem számít bűnnek.

Noura családja 15 éves korában kényszerítette bele a házasságba, de megengedték neki, hogy befejezhesse még az iskolát. Három évvel később, a nyilvános házassági ceremónia után, a férje szerette volna a házassági kötelességeket számon kérni újdonsült feleségén. Miután nem akart vele szexelni a lány a „mézesheteken”, megerőszakolta őt, míg a családtagjai lefogták. Egy nappal később megint megpróbálta megerőszakolni, és akkor vitte be a halálos döfést Noura. Amikor a családjához fordult, átadták őt a rendőrségnek. A szudáni kormányzat nem válaszolt a CNN megkeresésére.

Noura Hussein a kép jobb oldalán. Kép: Youtube.com / Youtube.com CNN

Ezt nyilatkozta Noura Hussein: „A férfi már akkor össze akart velem házasodni, amikor még csak nyolcadikos voltam. Végig áltattak engem, amíg befejeztem az iskolát. Amikor először láthattam, akkor már egy héttel a házasságom előtt álltunk.

Emlékszem, amikor először mondták, már akkor ellenkeztem. Mondtam nekik, hogy nem akarok megházasodni, tanulni akarok. A leendő férjemnek is a szemébe mondtam, hogy nem akarok hozzá menni. Elszöktem a nagynéném házába Sinnarba, de kettő nappal később visszavittek, és a vallási szertartás kezdetét vette, két héttel azután, hogy először megjelent a házunkban.

Utána nem beszéltem vele. Ha jött látogatni, elmentem. Mondtam neki, hogy nem szeretnélek. A házassági ceremóniára három évvel később került sor, amikor befejeztem az iskolát. Nem fogadtam el tőle semmit, egy petákot sem. Mérges voltam, nem akartam azt az embert. Végig sírtam mellette a kocsiban. De ő csak egyre közelebb jött hozzám, én pedig távolodtam tőle. Amikor megérkeztünk a „nászutas” lakásba, bezártam magam az egyik szobába, és lefeküdtem a földre. Ez egész jól ment – nem ettem, nem hagytam el a szobát.

A harmadik napon azonban azt mondta, hogy ideje kinyitnom az ajtót, különben betöri. Miközben aludt, megpróbáltam kiszökni, de a lakás ajtaja zárva volt. A kilencedik napon jöttek a rokonai, és a nagybátyja arra kért, hogy menjek a fürdőbe. Ellenkeztem, erre kirángatott a fürdőbe, és az egyik unokatestvére még képen is vágott. Letépték rólam a ruhákat. A nagybácsija lefogja a lábaimat, és a másik kettő pedig a két karomat. Miután végeztek, ott hagytak engem vérezve, pucéran. Úgy is aludtam el.

A következő nap megfogott és az ágyra dobott. Megpróbált rám mászni. Küzdöttem ellene, és a dulakodás közben találtam egy kést a párnám alatt. Elkezdtünk harcolni a késért. Ő is megvágott engem kicsivel a vállam alatt. Utána a szüleimhez rohantam. Nem tudom, hogyan. Még mindig fogtam a kést. Szerettem volna befejezni a jogi tanulmányaimat, és után megházasodni. Az álmom, hogy bíró legyek.”

Szólj hozzá, mondd el a véleményedet! Hirmagazin.eu

Forrás: CNN, noizz.hu

Hasonló hírek

6 mentő rohant a helyszínre, sokan megsérültek az 1-es villamoson

Mazsi

Prostitúcióra kényszerített egy általános iskolás lányt a fóti pár, majd az összes pénzét lenyúlták

Mazsi

Lőfegyvertés lőszereket is találtak Csörötneken (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------