Hirmagazin.eu
Főoldal » Igazi tehetség: fejben szoroz húszjegyűt húszjegyűvel a 10 éves Jázmin
Életmód hírek

Igazi tehetség: fejben szoroz húszjegyűt húszjegyűvel a 10 éves Jázmin

Szeged — Húszjegyűt szorozni húszjegyűvel fejben? Szin Jázminnak (10) ez meg sem kottyan: egyedülálló magyar siker született a mentális matematika junior-Európa-bajnokságon.

A szegedi Jázmin az 5. helyet szerezte meg több mint 60 induló között. 

A kislány hihetetlen sebességgel számolta ki a különböző műveleteket fejben: a számításokhoz sem papírt, sem pedig ceruzát nem használhatott, csupán a végeredményt írhatta le.

– Nagyon nehezek voltak a feladatok, az összeadástól a valutaváltáson át egészen a köbgyökvonásig szinte minden volt – kezdte Jázmin, aki mindössze három hónapot készült a viadalra. – Az előttem végzők már három versenyen részt vettek, ezért is volt meglepő, hogy sikerült megszereznem az ötödik helyet. Mindent beleadtam – folytatta a kislány, aki tehetségét remélhetőleg a jövőben is kamatoztatja. – Ha nagy leszek, mérnökként szeretnék majd dolgozni – mesélte Jázmin, aki a hazánkban egyedülálló Kis Zseni Iskola növendéke.

Soós Boglárka, a gyerek felkészítő tanára szerint a verseny kemény volt: az úgynevezett 15 perces kihívások alatt például ötven feladatot kellett megoldaniuk az indulóknak. 

– Nagyon fárasztó napokon van túl Jázmin. A verseny kétórás volt, 18 oldalnyi feladatot kellett megoldani. Volt olyan feladvány, amiben húszjegyű számot kellett húszjegyűvel szorozni fejben, csak a végeredményt írhatták le – mondta a tanárnő, aki azt is elárulta: Jázminnal októberben a világbajnokság vár rájuk.

blikk

Hasonló hírek

Schwarzenegger Csopakon borozgatott

Géza

További védőfelszereléseket kapnak az alapellátásban résztvevők

Géza

„Jobb kezem a Rókus-kórház, a bal a köztemető” – tegnapelőtt volt 16 éve, hogy elhunyt Papp Laci

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------