Image default
Külföld

Igazi sikertörténet: 17 évesen az utcára került – 21 éves korára milliomos lett, most elmondja hogyan csinálta!

Öt pontban szedte össze a siker titkát egy 21 éves ausztrál vállalkozó, aki 17 évesen még egy híd alatt volt kénytelen aludni – írja a Mirror. Harry Sanders, a StudioHawk nevű cég alapítója szerint a mindenekelőtt ön azonosnak kell lenni, úgy is kell öltözködni és eleget kell aludni. A férfi vállalkozása ma 1,5 millió ausztrál dollárt (több mint 294 millió forint) ér.

Harry Sanders 2017-ben alapította StudioHawk nevű keresőmotorját, ami a marketingstratégia összeállításában és termékeik terjesztésében segít a vállalkozásoknak. Két évvel előtte még az utcán volt kénytelen élni, mindössze 17 esztendős volt, amikor egy híd alatt húzta meg magát. Ma Ausztrália egyik legfiatalabb milliomosa.

Szinte hihetetlen, hogy ez a fiatalmeber három éve még a híd alatt lakott / FOTÓ: Caters News Agency

Sanders öt pontban szedte hogy miért lett sikeres – ennek legelső pontja, hogy az ember úgy öltözködjön, ami kifejezi személyiségét. Ő maga például sosem vesz fel öltönyt.

– Akár egy találkozóra megyek, akár egy hosszú nap elé nézek, mindig olyan ruhát veszek fel, amiben jól érzem magam – vallja Harry Sanders.

21 évesen drága, személyre szabott öltönyt viselni, sokak számára egy vörös zászlóval ér fel és nagyon rossz kommunikáció lehet.

Napjainkban kevés embernek van lehetősége rendesen kialudni magát, pedig Sanders úgy véli, hogy a kipihentség legalább annyira alapvető feltétel a sikerhez, mint a tőke.

– Mindig legalább 8 órát alszom, így top formában tudok belekezdeni minden napba – árulta el Sanders. – Nem lehetséges úgy sikerre vinni egy üzletet, ha ködös az agyad. Meg kell állni, hogy akár hajnali 3-kor is emaileket nézzen az ember.

Harry Sanders 17 évesen került az utcára, és több mint egy évig tengődött fedél nélkül. Hajléktalanszállókon és barátok kanapéján húzta meg magát, sőt, olyan is volt, amikor egyetlen menedéke egy híd alatt volt.

– A legelső éjszaka volt a legnehezebb az utcán – emlékezett vissza Sanders.

– Fogalmam sem volt, hogy mihez kezdjek, nem tudtam, kihez forduljak. Viszont a sok negatív élmény ellenére úgy gondolom, hogy ez a fajta élet megtanított arra, hogy keményebb legyek és sokkal érettebbé váltam.

Innen indult a StudioHawk keresőmotor világhódító útjára / FOTÓ: Caters News Agency

16 esztendősen fogott bele vállalkozásába, a StudioHawk keresőmotor-optimalizálóba. Ám a cég elsőre kudarcba fulladt, gyorsan elfogyott az alapításkor befektetett pénz. Ekkor került az utcára, és látta akkor még kilátástalannak helyzetét. A következő három évben azonban sikerült összeszednie magát és a múlt hónapban már Londonban nyitott irodát cége, aminek jelenlegi értéke 1,5 millió ausztrál dollár (több mint 294 millió forint).

Harry Sanders rengeteg cégnek segít vállalkozásuk elindításában és öt pontban gyűjtötte össze, hogy szerinte mik vezettek oda, hogy a StudioHawk ma már megkerülhetetlen szereplője az online térnek.

  1. Öltözz úgy, hogy önmagad légy! Nem kell öltönyt viselned ahhoz, hogy sikeres légy.
  2. Az alvás nem a gyengéknek való! Aludj legalább 8 órát naponta.
  3. Olvass könyveket és magazinokat, hogy inspirálódj! A befektetett idő meg fog térülni.
  4. Fektess magadba! Figyelj oda a küldetéseidre, vágd meg a felesleges kiadásokat és használd az extra pénzt üzleted és saját magad felépítésére!
  5. A célod véghezvitele legyen a legfontosabb! Ha csak pénzt akarsz csinálni, sosem leszel sikeres.

Forrás: Blikk.hu

FOTÓ: Caters News Agency

 

Hasonló hírek

A vártnál jobban alakultak az amerikai–kínai kereskedelmi tárgyalások

Géza

Az orosz és az amerikai légierő ismét légicsapásokat hajtott végre az IÁ állásai ellen

Edit

Fejlemény az elrabolt és meggyilkolt román lány ügyében: újabb maradványokat találtak

Mazsi