Hirmagazin.eu
Főoldal » Igazi csoda: az orvosai már lemondtak róla, Panni mégsem adja fel a küzdelmet – Négylábú barátja segít a súlyos beteg kislánynak
Életmód hírek

Igazi csoda: az orvosai már lemondtak róla, Panni mégsem adja fel a küzdelmet – Négylábú barátja segít a súlyos beteg kislánynak

Halásztelek — Új családtag segíti a járásfejlesztésben Földes Annát (4), akit a szülei csak Pöttöm Panninak szólítanak.

A kislány családját sokkolta, amikor egy orvosi szakvélemény szó szerint kimondta: soha nem lesz képes járni a kicsi. Panni azonban rácáfolt a mellbevágó kijelentésre, hősként küzdött, hogy egyedül, egy járókeretre támaszkodva sétáljon. Az elé gördülő akadályokkal szerencsére nem egyedül kell szembenéznie, hűséges társra lelt Magic kutya személyében. A segítő eb már most úgy őrzi a törékeny kislányt, mintha a saját kölyke lenne. Pannika egyik legnagyobb támasza természetesen a kezdetektől az édesanyja, aki szerint már most egy életre szóló barátság szövődött gyermeke és a kutyus között.

– Egy évig dolgoztunk együtt az Aura Segítő Kutya alapítvánnyal, így találtunk rá Magicre. Pillanatok alatt egymásra hangolódtak Pannival. Amikor felsír, Magic azonnal odafut hozzá, megpuszilja, megnyalja az arcát, hogy megnyugtassa. Én is részt vettem egy oktatáson, hiszen nincs mellettünk terapeuta, így Magickel együtt tudjuk fejleszteni Pannikát – mesélte Földes-Nagy Márta (45), a kislány anyukája.

Pannit az anyukája, Márta fejleszti Magic segítségével. Pannit az anyukája, Márta fejleszti Magic segítségével.

Mint azt megírtuk, Pannika extrém koraszülöttként, a terhesség 25. hetében jött világra. Később kiderült, hogy agyvérzést kapott, és több agyműtéten is át kellett esnie életének első évében. A kislány azóta is csak babanyelven kommunikál, önállóan nem tud járni, epilepsziás, a látása pedig legfeljebb 10 százalékos egy egészséges emberéhez képest. Születése óta fejlesztésekre jár, a terápiákon olykor zokog, küzd, de már gyógytornász segítsége nélkül jár. Ez pedig nem kis teljesítmény egy olyan pöttöm lánykától, akinek azt mondták: kerekesszékkel lesz képes közlekedni. Magic a járásfejlesztésben is segít neki.

– Panni mozgását jelenleg állítógéppel és járókerettel fejlesztjük, otthon. Az agyvérzés miatt a bal lábát általában elfelejti megemelni, ilyenkor Magic felszólításra megböki az orrával, ezzel motiválja arra, hogy mozgassa. A kutya sokszor előtte halad, amikor a járókerettel megyünk, ilyenkor csóválja a farkát, ami ösztönzi Pannit, hogy kövesse. A jövőben szeretnénk Magicnek egy speciális hámot beszerezni, így a felállásban is tudja majd segíteni – mondta az édesanya, Földes-Nagy Márta.

Elutasította az állam, a közösség segített

Pannika 12 hónaposan kapott először állítógépet, de azt a későbbiekben kinőtte. Anyukája egy kérelmet adott be a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK), hogy az új, több mint 500 ezer forintos szerkezetre kaphassanak állami támogatást. Ezt végül visszautasították arra hivatkozva, hogy soha nem fog tudni járni. Pannit aztán augusztusban elvitték szülei egy terápiára, ahol járókeretet használt. Teljesen egyedül. A család nem adta fel, gyűjtésbe kezdtek. A CsodaCsoport segítségével alig 24 óra alatt összegyűlt 400 ezer forint, ami már elég volt ahhoz, hogy beszerezzék az állítógépet.

Ha segítene Panni fejlődésében, a Pöttöm Panni Mosolyáért Alapítvány oldalán minden szükséges információt megtalál ehhez.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A világ vagyonának 82 százaléka a leggazdagabb 1 százaléknál van

Mazsi

5 étel a cigi ellen

info

Elhunyt Fajó János, Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművész. Isten nyugosztalja! Hirmagazin.eu

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------