Hirmagazin.eu
Főoldal » Ifjúsági bajnoksággal mutatkozik be Kaposvár új versenyuszodája (képgaléria)
Gazdaság

Ifjúsági bajnoksággal mutatkozik be Kaposvár új versenyuszodája (képgaléria)

A Fertődi Építő és a Magyar Építő kevesebb, mint két év alatt készült el a 800 férőhelyes lelátóval felépített uszoda munkálataival.

2017 júniusában számoltunk be arról, hogy elrajtolt Kaposvár új versenyuszodájának építkezése, most pedig átadták a 4,5 milliárd forintos beruházásban elkészült modern épületet. A Csik Ferencről elnevezett új létesítmény az eredeti terveknek megfelelően, az Magyar Úszó Szövetség Országos Ifjúsági Bajnokságának megrendezésével kezdi el a működését: a verseny szerdán rajtol el és szombatig tart majd.

 

A Fertődi Építő Zrt. és Magyar Építő Zrt. munkájával 50 méteres, tízpályás medencével és 800 férőhelyes lelátóval épült meg az uszoda. A projektben többek között evezős tanmedencét, valamint parkolót is kialakítottak. A beruházás azért vált szükségessé, mert a Virágfürdőt kinőtte a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni.

Közel 50 méteres gerendák erősítik az épület szerkezetét

Az új uszoda felavatási ünnepségének hangulatát a városi Csiky Gergely Színház művészeinek irészvétele is emelte. A szecessziós kulturális palota felújítása szintén most zajlik úgyszintén a Magyar Építő munkálataival – itt a cég a ZÁÉV Zrt.-vel közös konzorciumban dolgozik. Az eseményen a Magyar Építő vezérigazgatója, Szikszai Zoltán is részt vett.

Szikszai Zoltán

 

Kaposvár a fénykorát éli

Az ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere erre a beruházásra is utalva elmondta, hogy a város a fénykorát éli, a néhai polgármesteréről elnevezett és a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István programmal az évszázad beruházás-együttesét valósítja meg.

 

Lázár János országgyűlési képviselő felszólalásában megemlítette a közelben épülő 67-es gyorsforgalmi utat, amelynek hamarosan átadják egy szakaszát.

“Somogyország fővárosa közelebb kerül a világhoz, megközelíthetőbb, jobb hely lesz”

– közölte.

Az uszodafejlesztésről a bokrétaünnepség idején stábunk videóriportot készített, ahol kiderült: már a szerkezetkész állapot eléréséig bedolgozásra került 7200 köbméter beton és 680 tonna betonacél, valamint elhelyezték az épület 16 db, 49 méter hosszú főtartóját is.

Képgaléria:

 

magyarépitok

Hasonló hírek

Kedvezőbb élelmiszerárak az olcsóbb tejtermékek miatt

Géza

Újabb védőeszközök és lélegeztetőgépek érkeztek Magyarországra – videó

Géza

Orbán Viktor: bővül az együttműködésünk Kínával

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------