Hirmagazin.eu
Főoldal » Ifj. Lomnici: a Jobbik elindult azon az úton, mely a szakadékba vezet
Belföldi hírek

Ifj. Lomnici: a Jobbik elindult azon az úton, mely a szakadékba vezet

forrás: M1 – Ma Este

Mintha meghallották volna a Jobbik vezetői Tölgyessy Péter politológus azon kijelentését, miszerint a párt megszületése egyfajta válságjelenség volt – jelentette ki Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum jogi szakértője az M1 aktuális csatorna Ma Este műsorfolyamában.

A párt vezetői most megpróbálnak néppártosodni, megpróbálják a válság gyermekeként született radikális erőt mérsékelt erővé alakítani. A Jobbiknál ez az év az „utánzás éve lehet”, vissza kell venniük a hevességükből, el kell indulni egy olyan úton, mely túllép azon, amit mérsékeltnek szoktak nevezni – tette hozzá.

Hangsúlyozta: az nem akceptálható, hogy 2014-ben kapott egy felhatalmazást a Jobbik a saját programjára, és 2016-2017-re oda akarnak eljutni, hogy a baloldallal való összefogás is felmerül. Ez nyilvánvalóan egy válságjel – szögezte le.

Ifj. Lomnici: a Jobbik elindult azon az úton, mely a szakadékba vezet

Megemlítette a szentendrei választást, melynek során a Jobbik és az MSZP a Fidesszel szemben induló jelöltet támogatta, illetve nem indított önálló jelöltet. Ez szerinte egyrészt csalódottá teszi a választókat, másrészt megszűnik az a választói magatartás, miszerint „egyéniben vagy listán támogatom a Fideszt, és behúzom a Jobbikot, mert ez egy nemzeti erő”.

Úgy véli: a Jobbik radikális, nemzeti, vallásos támogatói köre „sértődik meg”, ha a párt összeáll a „klérusellenes” Demokratikus Koalícióval vagy a „feltehetően komoly Soros-pénzekben részesülő” LMP-vel.

A Jobbiknál a rövid távú politikai érdekek kerültek előtérbe, és lehet a párt mögött egy olyan támogató, mely megmondja, hogy „mit tegyenek” – mondta Ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint a pártban a legfinomabban fogalmazva is kaotikus viszonyok vannak.

Kiemelte: vannak olyan internetes oldalak, melyek rasszisták, antiszemiták, az ezektől való elhatárolódás a Jobbik részéről a mai napig nem történt meg, ezek Vona Gábort tekintik az első számú vezetőjüknek. Amíg ez az elhatárolódás nem történik meg, a skizofrénia tünetei jelentkeznek és jellemzik ezt a létállapotot.

Én azok közé tartozom, akik azt mondják, a Jobbik elindult egy olyan úton, ahonnan már nincs visszaút, és ez leginkább a szakadékba vezet – fogalmazott az alkotmányjogász.

 

Hasonló hírek

Az Audi döntése megerősíti Magyarország pozícióját

info

Köszönetnyilvánítás!

Géza

Most kell cselekedni!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------