Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Idős emberektől csalt ki több százezer forint egy kaposfői nő

Az ügyészség információ szerint a huszonkét éves nő pénzt és használatai tárgyakat csalt ki két idős férfitől. Úgy tudni, a nő kitalált néven mutatkozott be mindkét esetben.

 

Az egyik idős férfitől 2017 októbere és 2018 decembere között összesen száznegyvenezer forintot kért kölcsön beteg gyerekére hivatkozva. Mint kiderült, a nőnek valóban van gyereke, de egyáltalán nem volt beteg. Ez idő alatt több tárgyat is kölcsönkért, mint például húsvágó kést, zseblámpát, földrajzatlaszt, amiket nem szándékozott visszaadni tulajdonosának.

A pénzösszegek kölcsönkérésekor, tartozáselismerő nyilatkozatott is aláírt, csakhogy történetesen a bemutatkozott álnevén tette.

A másik, 83 éves idős férfit azzal vezette meg, hogy azt állította, tud neki tűzifát szerezni, így előleg fejében először negyvenezer forintot szerzett meg tőle. Később további százezer forintot csalt ki az idős férfitól, szintén beteg gyerekére hivatkozva.

Végül a Kaposvári Járásbíróság döntött a nő ügyében. A büntetlen előéletű, és a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottal szemben 1 év 2 hónap szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte a sértetteknek okozott kár megtérítésére. Az ítélet jogerős – írja a 24.hu oldala.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Őz miatt fának csapódott egy kisteherautó Kiskőrös közelében

Géza

Brutális részletek: agyba-főbe vertek egy német topmenedzsert a bulinegyedben, sürgősen meg kell műteni

Géza

Loptak, keresik őket

Géza