Image default
Időjárás

Időjárási hírek: Ma, november 1-én, “újra nyár”! Oszd meg!

Országos melegrekord dőlhet meg csütörtökön is, 1926-ban 24,9 fok volt Szegeden november 1-jén. A hosszú hétvégén szép idő lesz, a reggeli ködszitálástól nem kell megijedni.

Összességében a tökéleteshez közeli idő lesz a hosszú hétvégén.

2018. november 1-e: Újra nyár, a maximális hőmérséklet 25 C-fok körül várható. A hosszú hétvégén használjuk ki a jó időt! Kép: Hirmagazin.eu
2018. november 1-e: Újra nyár, a maximális hőmérséklet 25 C-fok körül várható. A hosszú hétvégén használjuk ki a jó időt! Kép: Hirmagazin.eu

Bár csütörtökön nyugat felől fokozatosan megnövekszik, késő délutántól meg is vastagszik a felhőzet, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és – az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint – a hajnali 4-10 fok után délutánra

18 és 25 Celsius-fok közé emelkedik a hőmérséklet

A csapadék valószínűsége mindössze 10 százalék, mennyisége pedig 1 milliméter – az Időkép.hu adataiból legalább is ez derül ki.

Az országos melegrekord november 1-jére vonatkozóan 24,9 fok volt eddig Szeged belterületén, 1926-ban mérték. Ez most tehát komoly veszélyben van.

Pénteken, halottak napján sem lesz hűvösebb, sőt: lesz, ahol már reggel – a nap leghidegebb szakában – 17 fokot lehet mérni, de néhány helyen egész délelőttre ködöt jeleznek. Eső, záporeső csak a nyugati határvidéken lehetséges – a met.hu szerint. 25 fok az Alföld délkeleti csücskében valószínű.

2018. november 1-én, 25 Cfok várható. Kép: Hirmagazin.eu
2018. november 1-én, 25 Cfok várható. Kép: Hirmagazin.eu

Szombaton aztán felhős-ködös éggel indul a reggel, de ahol enyhe szitálás lesz, ott is abbamarad napközben. Az északias szél helyenként megélénkül, de 16-23 fok lesz a napi csúcs – ismét a Viharsarokban lesznek a magasabb hőmérsékletek.

Vasárnap is lesz köd, de megint feloszlik, és sütni fog a nap. Csapadék nem várható. A keleties szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között várható.

Képek: Hirmagazin.eu

Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Emelték a riasztás fokozatát: viharos esők csapnak le a kánikulában

Mazsi

Kettészakad az ország: itt jön durva lehűléssel az eső

Mazsi

Időjárás-figyelmeztetés : Ma is nagyon erős lesz az UV-sugárzás

Géza