Image default
Technika, kommunikáció

Időben szólni fog az Instagram, hogy miért tiltana le fiókokat

Így a felhasználóknak is átláthatóbb lenne, mivel sértették meg a szabályokat.

Az Instagram a jövőben még időben figyelmeztetni fogja a felhasználókat, hogy veszélyben a fiókjuk, és hogy az valamilyen sértő magatartás miatt akár letiltásra is kerülhet. A közösségi cég blogposztban mutatta be az új rendszert, ami segít átláthatóbbá tenni a felhasználóknak, hogy melyik posztjuk, kommentjük, vagy sztorijuk sértette meg az oldal elveit, így pontosabb képet kaphatnak arról, mi volt a döntés oka.

„Ha valami olyat posztolsz, ami sérti a közösségi elveinket, törölhetjük a fiókodat.” – hívják majd fel a figyelmet üzenetben, aminek köszönhetően még azelőtt óvatosabbá válhat a profil kezelője, hogy meglepetésszerűen egyszer csak elveszik tőle a profilját. Az értesítés mellett lehetőség lesz arra is, hogy pontosan megnézzük, melyik posztolt tartalmunk sértette meg az elveket. Amennyibe úgy gondoljuk, hogy az Instagram tévesen távolította el a bejegyzést, kérhetjük a döntés felülvizsgálatát. A felhasználók eddig csak az Instagram Súgóközpontján keresztül tudták jelezni egyet nem értésüket.

Forrás: Instagram

A képmegosztó jelenlegi szabályzata szerint bizonyos százalék nem megfelelő tartalom után függesztenek fel profilokat. Ez kiegészül azzal, hogy a jövőben azon fiókok ellen is aktívabban lépnek majd fel, amelyek adott időn belül többször is megsértik a feltételeket. Az intézkedés lényege, hogy az Instagram hatékonyabban tudja felvenni a küzdelmet a platformra nem illő tartalmak ellen, mégis kezelhetőbbé tegye azt az esetleg problémát, hogy tévedésből távolított el tartalmakat, vagy függesztett fel fiókokat. Az újítást a következő hónapokban kezdik el bevezetni világszerte.

Ennek minden bizonnyal az a több száz magyar facebookos is örülne, akiket rejtélyes körülmények közt tiltott le végleg a közösségi oldal.

15 March 2019, Schleswig-Holstein, Aukrug-Homfeld: ILLUSTRATION - A smartphone in front of a monitor with the logo of the provider Instagram. Photo: Carsten Rehder/dpaElrejti az Instagram a lájkszámlálót

Majd csak annyit lehet látni a fotók alatt, hogy valakinek tetszik, és még másoknak is.
24

Hasonló hírek

Így kell helyesen beállítani az otthoni wifit

info

Egyre drágább, de még megéri Facebookozni

info

Így tárolja a Facebook akár évekre visszamenőleg is a telefonhívásaid és az sms-eid!

Mazsi