Image default
Állatvilág

Idióta gazdik dilije, vagy tényleg jó a cicának, ha pórázon sétáltatják? – VIDEÓ

Őrület, de tényleg egyre nagyobb divat a macskasétáltatás, főleg városokban láthatunk hámon tipegő kedvenceket. Sokan legyintenek rá, hogy valami újabb divathóbort lehet. De vajon a macskáknak jót vagy rosszat tesz a gazdival a séta?

Egyre többet látni a városi utcákon hámmal, pórázzal sétáló macskákat, meg büszke gazdikat, akik türelmesen vezetik a cirmost, míg fűszálakat szimatol, és felfedezi a környezetet. Sokak szerint kimondottan vicces látványt nyújt, ahogy kutyaként sétáltatják a macskákat. Hiszen a kutyával ellentétben a cicáknak erre semmi szükségük, a dolgukat elvégzik fent, a lakásban, az alomba. Vagy mégis szükségük lehet rá?

Cicánk, Kép: Hirmagazin.eu

Sokan azért vállalkoznak macskasétáltatásra, mert a lakásban tartott kedvencük folyamatosan bámulja a fákat, a madarakat az ablakban ülve, és megsajnálják a cicát, amiért nem látja a kinti világot. De aki próbált már akár egy hámba beleszuszakolni egy macskát, akár elindulni vele az utcán, az tudja, mennyire nehéz ügy ez. Annyira, hogy az internet tele van sikertelen macskasétáltatásról szóló videókkal.

Feladni azonban nem érdemes: a macskáknak ugyanis nagyon jót tesz, ha sétálhatnak.

Állatorvosok egybehangzó véleménye szerint a lakásban tartott macskák hajlamosak az elhízásra, így a napi egy-két óra séta kifejezetten jót tesz nekik. Főleg, hogy sokuk imádja felfedezni a környéket. Azonban aki sétáltatásra adja a fejét, tájékozódjon, hogyan kell hozzászoktatni a cicát a hámhoz, a pórázhoz, és magához a sétáláshoz is: ugyanis a cica vérmérsékletétől függően akár több hónapot is igénybe vehet, mire szépen sétál a gazdival a parkban.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

16 év után találták meg a cicáját, de megrázó dolog történt

info

Az év 13 legviccesebb állatfotója

info

Az anya arra kéri a babát, hogy mondja azt “mama”. De figyeld a kutyát a jobb oldalon

Edit