Főoldal » Idén már nem lesz ingyenes a fővárosi tömegközlekedés a 14 év alattiak számára – videó
Belföldi hírek

Idén már nem lesz ingyenes a fővárosi tömegközlekedés a 14 év alattiak számára – videó

Egyelőre nem lesz ingyenes a tömegközlekedés Budapesten a 14 év alattiak számára.

Bár Karácsony Gergely a kampányban ezt többször is megígérte, most már csak egy évvel emelné az ingyenességre jogosultak korhatárát, hatról hét évre. Szerinte azért, mert a költségvetés most ezt teszi lehetővé. Ugyanakkor, ugyanez a költségvetés volt érvényben egy héttel ezelőtt is – közölte az M1 Híradója.

Karácsony Gergely a kampányban többször is határozottan azt ígérte, hogy főpolgármesterré választása esetén egyik első lépésként csökkentené a tömegközlekedés árát. Az ötletet ráadásul – mint mondta – Kálmán Olgától vette át.

Csakhogy az előválasztáson a DK színeiben induló Kálmán Olga ígérete nem erről szólt. Ő korábban azt hangoztatta, hogy 18 éves korig tenné ingyenessé a közösségi közlekedést. Karácsony Gergely a programbemutatójára ebből már visszavett. Arról beszélt, hogy a 14 év alatti gyermekeknek nem kell jegyet, bérletet vennie a jövőben.

Megválasztása után két nappal pedig ezzel a korábbi ígéretével is szembement. Az ATV műsorában most már csak azt mondta, annyi fér bele, hogy hatról hét évre emelik a gyermekek ingyenes tömegközlekedését. Szerdán, első nemzetközi sajtótájékoztatóján is ezt képviselte.

Az M1 megkérdezte Karácsony Gergelytől, hogy ezek szerint nem mondott igazat a kampányban, amikor egyik első lépésként a 14 éven aluliaknak ingyenes tömegközlekedést ígért. Karácsony Gergely azt mondta, „visszautasítja a kérdésben megfogalmazott rágalmakat”, és kijelentette, hogy bár nem ismeri az idei költségvetést, az beleférhet, hogy hatról hét évre emeljék az ingyenességet.

Karácsony Gergely ezen kívül azt mondta, első dolga lesz, hogy írjon a CEU, vagyis a Soros-egyetem rektorának. Ebben azt kéri majd tőle, hogy a lehető legtöbb tevékenységet próbálják megőrizni Budapesten. Leszögezte azt is, hogy nem adnak ki több építési engedélyt a Városligetben, és nem támogatja az új stadionok építését.

Elképzelhetőnek nevezte a szállodahajók kikötésének megtiltását is. Az ellenzéki főpolgármester szerint túl sok az autó Budapesten, megfontolandónak tartja a dugódíj bevezetését, de a közgyűlés alakuló ülésének napirendjén szerepel majd a klímavészhelyzet kihirdetése is.

m1

Hasonló hírek

Botrány az országgyűlés irodaházában: összehangolt ellenzéki akció hiúsította meg a tervet

Mazsi

Ingyenes lehet jövőre az első középfokú nyelvvizsga és a KRESZ-vizsga

Edit

A magyar kormánynak nincs információja az ország esetleges megtámadásáról

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------