Technika, kommunikáció

Idegenek juthatnak hozzá az intim fotóidhoz

Döbbenetes, ilyen komoly betegséget okoz a mobiltelefon 2

A régi mobiltelefonjainkon vagy eladott számítógépünkön keresztül idegenek is hozzájuthatnak a legintimebb pillanatainkhoz. A régi memóriakártyák kétharmadán vissza lehet állítani a régi tulajdonos képeit és adatait!

A legtöbb ember, ha elad egy memória kártyát vagy telefont, nem törli le a privát képeit és adatait.

Idegenek juthatnak hozzá az intim fotóidhoz

Azok, akik a mobileszközeikben vagy a számítógépeikben korábban használt háttértáraikat eladják, jellemzően elkövetik azt a hibát, hogy vagy teljesen elfelejtik törölni, vagy nem megfelelően törlik az adatokat a háttértáraikról. Ennek köszönhetően a vásárlók meglepően sok mindent kideríthetnek róluk, akár személyes információk vagy üzleti titkok is a birtokukba kerülhetnek –írja az Origo.

A brit Hertfordshire Egyetem kutatói négy hónapig vizsgálódtak a témában.

A kutatók  összesen 100 darab használt SD és microSD kártyát vásároltak különféle boltokban és az interneten. Ezután megnézték, hogy látszik-e rajtuk valami tartalom, továbbá adat helyreállító szoftvereket futtattak rajtuk.

A kutatás eredménye nem volt meglepő: a kártyák körülbelül kétharmadáról sikerül valamilyen módon fájlokat visszaállítaniuk. Ezek az adatok vegyes voltak: az adatok között pornótartalmak, meztelen képek, szelfik, útlevél-másolatok, kontakt listák, navigációs fájlok, önéletrajzok, böngészési előzmények, igazolványszámok és egyéb személyes dokumentumok is akadtak.

A kutatók felhívták a figyelmet: nem elég megnyomni a delete gombot! Vagy teljes formázást  kell végrehajtani a háttértáron, vagy különleges adatmegsemmisítő alkalmazást kell használni, különben bárki visszanézheti az intim pillanatainkat.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Dobhatod ki a laptopod – jön a Galaxy Note 6!

Mazsi

A lájkok száma is hatással lehet a fiatalok testképére (A cikk hanganyagot tartalmaz) Oszd meg!

Géza

A HIV-vírus teljesen eltüntethető a szervezetből

info