Hirmagazin.eu
Tudástár - minden érdekesség

Idegen űrjármű bukkant fel a szíriai harctér fölött

Szá­mos videó ke­ring az in­ter­ne­ten a szí­riai há­ború kap­csán. Több fel­vé­te­len azo­no­sí­tat­lan légi jár­mű­ve­ket lehet fel­fe­dezni. Vajon az ame­ri­ka­iak tit­kos szu­per fegy­ve­rét, netán föl­dön­kí­vü­liek jár­mű­vét lát­juk a fel­vé­te­le­ken? Vagy ka­mu­vi­de­ók­ról van szó?

Mióta kirobbant a harc Szíriában, számos érdekes videó került fel az internetre. Ahogy a szíriai kormánypárti média, úgy a dzsihadista ISIS is folyamatosan ontja a harci videókat és a légicsapásokról készült felvételeket.  Az ufóvadászok pedig rákaptak a harctéri ufófigyelésre.

És meg is lett az eredménye: Néhány légicsapást bemutató videón furcsa légi járműre lettek figyelmesek. A különös szerkezet eleinte méltósággal úszik a levegőben, aztán a robbanás előtti pillanatban hiper sebességgel tűnik el onnan.

Egyes vélekedések szerint az alján látható szakaszos felvillanás egy fegyver torkolattüze lehet, amivel megsorozza a kiszemelt célpontot, majd a repülő maga lő ki egy rakétát. Mások inkább fékezőrakéta fényének gondolják a felvillanásokat, szerintük a légicsapást nem az idegen jármű méri, az csak megfigyelőként van jelen. Ezt támasztja alá, hogy több, nem harci videón is láthatóak a jármű alján felvillanó fények…

A jellegzetes alakú jármű éppúgy felbukkant a szíriai háborúban, mint Oman hegyei közt, vagy az Egyesült Arab Emírségek északi részén, Rász El-Hamia környékén. De már látták Katarban és a brazíliai Ubatuba tengerpartján, vagy éppenséggel egy kitörő vulkán felett és  sok más helyen a világban… legalábbis a videók tanúsága szerint.

Katarban, 2011 februárjában egy sivatagi szafari közben kapták lencsevégre.

Március elején Brazíliában, Ubatuba tengerpartján is megjelent a már jól ismert jármű.

És Ománban…

Vajon valódiak a felvételek?

Hogy a felvételek valódiak-e, nehéz megállapítani. Némileg aggályos, hogy ugyanaz a járműforma jelenik meg számos videón, miközben a legtöbb ufóészleléskor ritkán lehet két egyforma, ilyen jól felismerhető objektumot látni. Vajon tényleg körbeutazza a Földet a furcsa jármű, vagy a hamisítóknak csak ez az egy űrhajómodell állt rendelkezésükre?

Másrészről egy vizuális szakember felhívta figyelmünket az úgynevezett “zajosításra”. Eredeti, nagy felbontású videókon inkább pixeles lesz a kép az utólagos digitális nagyításkor, de a manipulált felvételeken az úgynevezett mesterséges “zaj effektus” lesz látható, ami direkt szemcséssé teszi a képet, hogy az utólag rámontírozott részek felülete ne üssön el a környezetétől…

Kétkedve ugyan, de érdeklődve néztük a videókat… és mint tudjuk, az igazság mindig odaát van!

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Óvszerbombákkal támad az ISIS (Videó)

info

Sokkot kapott az utas, amikor kinézett a repülőgép ablakán

Mazsi

A tudósok bejelentették: történelmi jelentőségű felfedezést tettek

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian