Hirmagazin.eu
Főoldal » “Ide figyelj, te pénzosztogató senki!” – Durván kikelt magából Farkasházy Tivadar.. – olvasd végig és szólj hozzá!
Bulvár

“Ide figyelj, te pénzosztogató senki!” – Durván kikelt magából Farkasházy Tivadar.. – olvasd végig és szólj hozzá!

A humorista Demeter Szilárdnak üzent közösségi oldalán.

Pár nappal ezelőtt nyilvánosságra került az ellenzéki előválasztás Élni hívlak! című himnusza, amelynek videóklipjében olyan közéleti személyiségek, színművészek és zenészek buzdítják voksolásra a szavazókat, mint Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hegyi Barbara, Pogány Judit, Gálvölgyi János, Kulka János, Péterfy Bori, Molnár Áron, Lakatos Márk vagy Szinetár Dóra.

A dalra aztán a megjelenést követő napon meglehetősen erős véleményt nyilvánítva reagált Demeter Szilárd, aki a Mandiner oldalán közzétett Támad a múlt című írásában vonta kérdőre a videóban feltűnő hírességeket:

Erről Te sem maradhatsz le!

“…egy kocsmává átalakított tornateremszerű izében (a progresszió jegyében lesz ebből még átalakított templomban dübörgő afterparty) összegyűl pár tucat jóeNber, Művész, akiknek a szavazata minimum kettőt számít, de legjobb lenne, ha csak ők választhatnák ki a hatalmon lévőket. Látszik rajtuk, hogy adnának egymásnak ösztöndíjat, kitüntetést, állást, megbízást, de nem tehetik, mert a Fidesz van kormányon, és ez életük legnagyobb traumája.

És nagyjából ennyi az üzenet. Ez a dal, a felvállalt kiállás, a „szabadságharc” csak róluk szól, az ő sérelmeikről, no meg a pénzről. Ezért tapsol Bródy János and co. a „szebb jövőt” refrénnek” – olvasható Demeter írásában.

A kemény szavakra most hasonlóan csípős stílusban reagált Farkasházy Tivadar is, közösségi oldalán közzétett írásában kelt barátai és kollégái védelmére:

Erről Te sem maradhatsz le!

“Ide figyelj, te pénzosztogató senki!

Valaha csináltál bármit, ami egy lapon említhető a szádra vettek teljesítményeivel? Amire egy ország felkapta a fejét? Mert az ő életművükből napestig sorolhatnám azokat a dalokat, szerepeket. Vegyünk csak négyet a kommunistákba oltott liberálisok utóvéd-csapatából, Csákányi Esztert, Pogány Juditot, Kulka Jánost, Cserhalmi Györgyöt. Miután fenn vannak, nyugodtan mondhatom, 281 évesek, hetvenesek, küzdenek a korukkal, a testükkel, a szerepeikkel, én 76 leszek, de nem biztos, hogy mindenre emlékszem, ami tegnap történt. Végigkeccsölték a pályájukat” – kezdte írását Farkasházy, majd kollégái érdemei felsorolása után több kérdést is célzott Demeter felé:

“Te be tudnád tanulni a III. Richárdot, mint Kulka? Az még nem színészi teljesítmény, csupán emberi. Írtál már valami falrengetőt? Már az ilyeneken kívül. Egy kis gázkamrát Sorossal azért még beletettem volna. Basszgitározol, derék. Pár hete kapott a Petőfi Múzeumod vendéglőjében Pege Ali özvegye Krisztina-díjat Gyémánt Lászlótól. A férje elég ügyesen pengetett. Láttad Cserhalmit kikötve Az ötödik pecsétben Őze, Márkus, Latinovits mellett? Talán a Mephistóban is elment. Olvasd el Wim Wenders véleményét róla. Akkor volt kommunistákba oltott liberális, amikor 1989. március 15-én a Magyar Televízió előtt felsorolta, hogy Mit kíván a magyar nemzet? Elég szép ház volt. Be akar ülni Cseke Péter, Besenczi Árpád, Nemcsák Károly vagy Balázs Péter helyére? Tudod, mi a közös bennük? Együtt fociztak Orbánnal, így lettek színigazgatók. Szerinted Kulka mire fog pályázni, jobb leletekre?

Felfogtad, kiknek mentél neki? Szemkilövetős reklámot fizettek a dal elé, meg felraktátok szemét bevezetővel, hátha tévedésből arra klikkelnek sokan. Korunk Illetékes bajtársa lettél, annyi milliárdot kaptál hozzá. Pöti Aczél akarsz lenni? Belemarsz mesterek bokájába, mint Orbán Ráhel táskás kutyusa? Akkor már miért nem munkásőr hajlamúak, mint Szijjártó szerint az UEFA? Vagy az Boris Johnson? A te pozícióidban hogy vetemedhetsz ilyesmire? Te vagy a férfi Schmidt Márió? E négy színész mondott hasonlókat Blaskóról, Szarvasról, Dörnerről, Eperjesről? Még Sunyovszkyról sem.

Erről Te sem maradhatsz le!

Nem szoktam így senkit szólítani, Bayert, Bencsiket sem, de ezen soraid után minek nevezzelek? Nem is jó a senki, mert még Senki Alfonz ugrik be, egyik kedvenc hősöm, ő mondja, hogy a sivatagban nem kell senkit sem megölni, elég, ha elveszik a kulacsát, amit amúgy mesterien műveltek. Az Előretolt helyőrséget már úgyis blamáltad, ezért visszavonom, te még egy senki sem vagy”.

Erről Te sem maradhatsz le!

blikk, Facebook

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ezzel a báránnyal nem lehet megértetni, hogy ő márpedig nem kutya – VIDEÓ

Edit

Új álompár születik! Világsztár udvarol Palvin Barbinak

Mazsi

Ezzel búcsúzunk mára: Tom Hanks ismét bizonyított – senki nem érhet a nyomába! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!