Hirmagazin.eu
Főoldal » Íd al-Adhá: zarándokok milliói Mekkában – videó
Külföld

Íd al-Adhá: zarándokok milliói Mekkában – videó

Véget ért a muzulmánok éves zarándoklata, a haddzs. Legalább két és félmillióan gyűltek össze a sátán jelképes megkövezésére Mohamed próféta szülőhelyén, Mekkában.

Ezt az ötnapos utat minden hithű muzulmánnak meg kell tennie, ha fizikailag képes rá, és van annyi pénze, amennyiből el tud jutni a szent városba.

.

ANADOLU AGENCY (BHS)@aa_balkans

Mališani u haremu Kabe unose radost u srca budućih hadžija http://v.aa.com.tr/1553466 

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

A sok százezer zarándok fogadása, elhelyézése és biztosítása rendkívüli feladat, amelyért a szaúdi uralkodó személyesen vállal felelősséget. A pánik ezzel együtt is állandó veszélyt jelent, és 2015-ben nagyon sok áldozatot is szedett. Legkevesebb nyolcszázan haltak meg, amikor kitört a tömeghisztéria egy útkereszteződésben. Minden második halott iráni volt, ami súlyos diplomáciai válságot szült a régió két vetélkedő hatalma között. Szalman király vizsgálatot rendelt el a tragédia ügyében, az eredményt sosem hozták nyilvánosságra. A rá következő évben Teherán nem is engedte zarándokait Szaúd-Arábiába azzal az indokkal, hogy nincsenek biztonságban.

Az Öböl menti királyságot ez érzékenyen érintette azért is, mert egyre inkább támaszkodna arra a bevételre, amelyet a haddzs és az év közben folyamatos kisebb zarándoklatok hoznak az országnak. A szaúdi kormány két év múlva már 20 millió, tíz éven belül 35 millió zarándokot akar vendégül látni évente.

euronews, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nagy változás jön, leállítják a “migránstaxikat”

Mazsi

Most közölte a palota: II Erzsébet megbetegedett

Mazsi

Nemzetközi civil szervezetek is érintettek az offshore-botrányban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------