Image default
Külföld

Huszonnégy marokkóit állítottak bíróság elé a decemberben Afrikában meggyilkolt két skandináv lány halála miatt

A marokkói Atlasz-hegységben decemberben találták meg a huszonnégy éves dán Louisa Vesterager Jespersen és a huszonnyolc esztendős norvég Maren Ueland holttestét.

A lányokat különös kegyetlenséggel gyilkolták meg az Iszlám Állam helyi hívei.

A marokkói hatóságok az esetet terrortámadásként kezelik. A feltételezett elkövetők közül hárman korábban hűséget esküdtek az Iszlám Államnak.

Louisa Vesterager Jespersen és Maren Ueland december elején turistaként érkeztek az észak-afrikai országba, a lányok az Atlasz-hegységben túráztak, néhány nap múlva pedig a helyszínen felállított közös sátrukban megtalálták a holttestüket, egyiküket halálra késelték, a másikat pedig élve lefejezték– emlékeztetett cikkében az Origo.

Ez utóbbi esetet a gyilkosok felvették az áldozat telefonjával, majd elküldték azt az áldozat hozzátartozóinak. A gyilkosságok után néhány nappal a videó felkerült az internetre, aminek a hitelességét a norvég hatóságok megerősítették.

A mészárlás vizsgálatában a marokkói rendőrség először négy, majd tizenhat fiatal férfit vett őrizetbe. A BBC információi alapján ez a szám nemrég huszonnégyre emelkedett, csütörtökön  pedig valamennyiüket bíróság elé állították az észak-marokkói Salé városában.

A helyi hatóságok szerint a gyanúsítottak közül hárman korábban hűséget esküdtek az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

origo, vilagfigyelo

Hasonló hírek

Elraboltak egy román biztonsági tisztségviselőt egy Burkina Fasó-i bányából

info

Beismerte tettét az isztambuli merénylő

Mazsi

Elképesztő sztori: 20 éve hajótöröttként él az egykori milliárdos

Mazsi