Hirmagazin.eu
Főoldal » Huszonhat év után újra szabad ember lehet: így várja haza a börtönből testvére és volt kedvese a skálás gyilkost
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Huszonhat év után újra szabad ember lehet: így várja haza a börtönből testvére és volt kedvese a skálás gyilkost

Seregélyes/Szeged — Huszonhat év után januárban szabadulhat a szegedi fegyházból a skálás gyilkosként hírhedtté vált Bene László.

A bíróság első fokon már jóváhagyta a négy ember életét kioltó gyilkos kiengedését.

Ha a másodfokú testület is rábólint, Bene a rossz börtönkörülmények miatt megítélt milliókkal a zsebében szabad ember lesz.

– Örülök, ha a bátyám nem a rácsok mögött hal meg. Harminc éve nem láttam őt, számomra már idegen ember – mondta a Blikknek Bene öccse. – Karácsony előtt fölhívott, kellemes ünnepeket kívánt. Épp 25 éve miatta jöttem el Seregélyesről, hogy ne érezzem az emberek megvetését azért, amit tett. Remélem, az első útja hozzám vezet. Ugyanis édesanyánk – aki hét éve a szégyenbe halt bele – azt kérte, hamvait Lacival együtt szórjuk majd szét. Utána vendégül látom egy ebédre, aztán mehet is a dolgára. Itt lakik velem a fiam, a lányom, született egy unokám, szóval nálam nem maradhat – tette hozzá.

Bene Lászlót 1994-ben Seregélyesen, a Fő utcai háza udvarán kapták el a kommandósok. Szomszédai a mai napig emlékeznek rá, még a vízelvezető árokban is rendőrök hasaltak.

– Tényleg rászabadul a falunkra a skálás gyilkos? – kérdezte tőlünk Erzsike néni, Bene szemközti szomszédja.

– Emlékszem, szépen lenyírta nálam a füvet, aztán két hízót is vett tőlem. Amikor elkapták, a kapuja nyitva volt, a kocsija bent állt az udvarban. Az ablakból láttam, hogy egy civil ruhás kommandós térképpel bement hozzá útbaigazítást kérni. Aztán Benét váratlanul úgy odavágta a földre, hogy csak nyekkent. Gyorsan a fejére húztak egy csuklyát, megbilincselték és már vitték is.

Bene László decemberben tetemesebb összeghez jutott, hiszen pert indított a rossz börtönkörülmények miatt. A milliós nagyságrendű pénz egy részéből információink szerint kártalanítani akarja az áldozatok családját.

Volt élettársa is várja Bene Lászlóval a találkozást. Az asszony több mint nyolc évig élt együtt a gyilkossá vált férfival. – Decemberben az utolsó telefonbeszélgetésünk során Laci azt mondta, januárban biztosan kijön, csak kapja meg a kártérítésként megítélt pénzét. Megbeszéltük, ha elcsendesedtek körülötte a dolgok, meglátogat – mondta a Blikknek Bene László volt élettársa.

– Még ő se tudja, hol kezd majd új életet. Ha meglátogat, betartom az ígéretemet: a kedvenc ételével, húslevessel, marhapörkölttel és nokedlivel várom. De egészen biztos, hogy mi nem leszünk egy pár.

Négy embert végzett ki a brutális páros

A rablógyilkos páros 1991-ben agyonlőtt egy rendőr őrmestert, majd Budán egy egyetemista fiút, aki a Skála áruház pénzszállítójaként dolgozott. Amikor Székesfehérvár közelében lőgyakorlatot tartottak, a lövöldözésre felfigyelt két vadász. Velük is végeztek. Donászy a zárkában öngyilkos lett, Benét életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték.

Szigorítás jön

Már februárban benyújthatják a módosítást, amely deklarálná, hogy életellenes bűncselekményért elítélteket ne lehessen feltételesen szabadlábra helyezni. Varga Judit igazságügyi miniszter a győri gyermekgyilkosságot vizsgálva jelezte, hogy szeretnék megerősíteni a gyermekvédelmi jelzőrendszert is, de fontos, hogy ne kerülhessen feltételesen szabadlábra olyan, aki ölni akart.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Vádemelést javasol a rendőrség egy barna medve kilövői ellen

info

Feltörte exe e-mail fiókját egy 21 éves pápai férfi

Mazsi

Offshore-botrány – A német szövetségi bűnügyi hivatal megszerezte a Panama-iratokat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------