Hirmagazin.eu
Főoldal » Huszonegy Android-alkalmazás, mellyel kiforgathatnak a vagyonodból!
Technika, kommunikáció

Huszonegy Android-alkalmazás, mellyel kiforgathatnak a vagyonodból!

A Sophos kutatói 21 olyan veszélyes alkalmazásra figyelmeztették az Android-felhasználókat, amelyek több tízezer forinttal rövidíthetik meg a figyelmetlen feliratkozókat.

Egy új kutatás alapján az Android-felhasználóknak érdemes odafigyelniük, hogy mit töltenek le, mert egy-egy rossz gombnyomásnak súlyos következményei lehetnek – írjta a Mirror.

A Sophos kutatói által kiemelt alkalmazások hatalmas összegeket számítanak fel a felhasználónak, ha azok nem törlik előfizetésüket még azelőtt, hogy a rövid, ingyenes próbaverzió ideje lejár.

Aggasztó módon az applikációkat – melyek gyakran heti vagy havi előfizetői díjat számolnak fel éves helyett – már közel 600 millióan töltötték le.

Az eredményekről szóló blogban a Sophos kutatója, Jagadeesh Chandraiah azt írta: az összeg alacsonynak tűnik, így a felhasználókat  valószínűleg az elején nem sokkolja a levonás a számlájukról, de a rövid időközönként felszámított díj végül komoly fejfájást okozhat.

Hozzátette: az egyik alkalmazás hetente 8,99 eurós (háromezer forint), vagy havonta 23,99 eurós (nyolcezer forint) előfizetési díjat ajánlott, amely a heti teljesítéssel (52 héttel) számolva évente 467,48 euróra (157 ezer forint), míg a havi díjlevonással 287,88 (96 ezer forint) euróra jön ki.

Sok esetben az ingyenes próbaverzió feltételeinek elfogadása után az applikáció eltávolítása nem eredményezi a fizetési kötelezettség megszűnését. A kutatók szerint egyes üzemeltetők megkövetelik, hogy a felhasználó egy speciális e-mailt küldjön, vagy bonyolult utasításokat kövessen az ingyenes próbaverzió lezárásához, és ha ezt nem teszi meg, akkor a korábban megjelölt heti vagy havi díjat felszámítja a cég.

A veszélyes alkalmazások listája: Astrofun, Easysnap, VCUT, Face X Play, Fortunemirror, Filmigo, GO Keyboard, GO Keyboard Lite, GO SMS Pro, GO Recorder, GO Security, Z Camera, Master Recorder, S Photo Editor, Wonder Video, Clipvue, Filmix, Photo Recovery & Video Recovery, ScreenRecorder, V Recorder, V Recorder Lite.

A címlapfotó illusztráció. 

hirado, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kiderült mi lehet majd az Android 11 egyik fontos újítása

Géza

Beizzítja a rakétákat a Facebook, kíméletlenül törölni fogják a választással kapcsolatos kamubejegyzéseket

Géza

20 napra Facebook-követőire bízta magát a titokzatos író

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------