Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Hullarablás Magyarországon: Ékszereket lopnak a halottakról

Egy szom­bat­he­lyi fi­a­tal ott­hon el­hunyt nagy­ma­má­já­nak tes­tét még ék­sze­rek­kel együtt szál­lí­tot­ták el, ám azok va­la­hol út­köz­ben el­tűn­tek róla. Volt, aki ko­ráb­ban fel­je­len­tést is tett, leg­utóbb pedig egy bu­da­pesti or­vost gya­nú­sí­tot­tak meg azzal, hogy ki­ra­bolt egy ha­lott nőt.

Tényleg nincsen már a halottaknak sem nyugtuk?! Egy 61 éves budapesti ügyeletes orvos ellen nyomozás indult, mert a Haller utcában egy elhunyt nő azonosításánál a gyanú szerint ellopta a pénztárcáját, pénzét. A lopást a mentők vették észre, akik szóltak a rendőrségnek. A tárca meglett, a férfit pedig elkapták. Az idős asszony otthon lett rosszul, de a mentők kiérkezéséig meghalt. Ők hívták az ügyeletes orvost, hogy állapítsa meg a halál beálltát.

Hullarablás Magyarországon: Ékszereket lopnak a halottakról
Illusztráció

Mindeközben, egy másik ügyben egy férfi azt állítja, a halott nagymamájáról valaki leszedte az ékszereket. A dolgot azért is furcsállja, mert elmondása szerint a temetkezési vállalatnak a protokoll szerint nem is lett volna szabad ékszerekkel együtt elszállítani a nénit. A halottal foglalkozó intézmények egyike sem tudja megmondani, hol vannak az arany ékszerek.

“A mentők után külön orvos érkezett, majd csak utána jött a temetkezési cég munkatársa elszállítani a halottat. A sokk már eleve kemény dolog, és az embernek kisebb dolga is nagyobb annál, mint hogy az elhunyt ékszereit vizsgálja. Eszébe sem jut senkinek a saját rokona ujjáról lecibálni a gyűrűt, pláne, ha kicsit be van dagadva a keze és alapból sem jön le a gyűrű könnyen. Így jártunk mi is, a halottszállítók elvitték a holttestet, ékszerestül, ruhástul”

– írta a Nyugat.hu-nak a szombathelyi férfi, aki szerint a halottasházban már ékszerek nélkül vették át a nénit.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Hetvenmilliós heroinfogás Gyálon

Edit

“Nem öngyilkosság volt” – állítja az M5-ösön frontálisan ütköző nő anyja

Mazsi

Csalókat keresnek a szentendrei rendőrök!

Géza